Premium Shui Xian Narcissus Rock Oolong Te

DKK 169

50 g

Eksklusiv lagret Rock Oolong te

En meget kompleks smag med mørke undertoner af chokolade, lakrids og et strejf af Kanel og hyldeblomster.
Lagring udvikler smagen og runder den af.

Ryd

Premium Shui Xian Narcissus

Eksklusiv Rock Oolong te

Premium Shui Xian Narcissus Rock Oolong stammer oprindeligt fra Jian Yang, ikke langt fra Wu Yi bjergene, men dyrkes nu i selve Wu Yi bjergområdet. Da den begyndte at vokse på klippevægge ændrede dens smag sig på grund af mineraler i jorden, vandkvaliteten, luftfugtigheden og klimaet, der hersker her. Resultatet er blevet denne sødere te, der ikke bliver bitter. Det er en god te til nye Wu Yi bjerg Oolong te-drikkere på grund af dens liflige duft, righoldige smag og lave pris.

Smagsnoter

Premium Shui Xian Narcissus Rock Oolong har en vidunderlig, kompleks smag med mørke undertoner af chokolade, lakrids og et strejf af kanel og hyldeblomster. Den afgiver en meget blomstrende aroma, som minder en del om forårsblomsten påskelilje, og den har derfor fået navnet Narcissus.

Biodynamiske principper

Vores Premium Shui Xian Narcissus Rock Oolong er dyrket efter gamle biodynamiske principper. Buskene er ca. 20 år gamle, hvilket er ret ungt for en rock Oolong te. I vækstperioder hakkes ukrudtet, så det ikke stjæler den næring, som tilhører tebusken. Den gødning der anvendes, er en pasta af naturlige fermenterede soyabønner, som sikrer, at der er ikke andre uønskede kemikalier tilstede.

Ligesom vores Premium Rou Gui, Shui Xian te-buske er meget modstandsdygtige over for temperaturer og vokser let. Det gør den til en ideel busk til fremstilling af større mængder te. Bladene er også meget store sammenlignet med andre kultivarer. Shui Xian og Rou Gui er de mest dominerende buske, der dyrkes i denne region.

Læs mere om Oolong her

Temester: Lin Qu

Sæson: april-maj
Kultivar: Min Bei Shui Xian
Origin: Wuyi shan, Fujian-provinsen, Kina
Plukkestandard: zhong kai mian 3 nyligt udsprungne blade
Elevation: 1000 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-5 minutter
Udtræk: 5-7 gange

Gong Fu metode

Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk 7 gange

Prisen pr. 200 ml. kop, når bladene genanvendes

3 gange: 2,25 kr.
7 gange: 0,97 kr.

print

Yderligere information

Vægt 50 g
Årgang

,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Premium Shui Xian Narcissus Rock Oolong Te”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...