Professionel tetræning

Te i café, hotel- og restaurationsbranchen

Simply Teas teskole tilbyder nu en serie på 5 kurser, der er specielt skræddersyede til hotel- og restaurationsbranchens fagfolk. Disse kurser er baseret på prøvesmagning og integration af te i virksomheder. De skal fremme en bedre forståelse for principperne i teforberedelse og udvikling af en te-menu. De vil kombinerer historien om te og de seks tekategorier. Kurserne dækker også de forskellige stilarter og sundhedsmæssige fordele ved verdens mest berømte teer. Dertil gennemgås tetilbehør og tillige aspekter af forskellige tekulturer.

  1. Bedømmelse af teens kvalitet
  2. Te og terroir
  3. Te-cupping
  4. Sammensætning af en te-menu, udstyr til forberedelse og brygning af te
  5. Te til forskellige tidspunkter på dagen. Te som ingrediens i madlavning. Sammensætning af te til mad.

Et certifikat præsenteres for deltagerne ved afslutningen af kurset.

Te-sommelier

Danmarks eneste professionelle tetræning for fagfolk i cafeer, restauranter eller i te-branchen.

Pris

Pr. modul kr. 2.000 pr. deltager
8 sammenhængende moduler 12.000 kr.

Forpligtelse

28 timer, (8 moduler á 3,5 timer) fordelt over 4-8 dage.

Modul 1

Te-kategorier og terroir

Te-planten, hvor den vokser og grundlæggende produktionsmetoder
Fra plante til kop: te-plantager, små te-haver, landbrugskooperativer eller små kunsthåndsværks-produktioner.
Te-kemi
Te-brygning

Modul 2

International standard for te cupping

Viden om vandkvalitet
Organoleptisk evaluering af te og te ordforråd
Beskrivelser af te for te-menuer, te-hjemmesider og emballage.

Modul 3

Te fra Kina

Lande baggrund og kort historie
Hovedregioner og berømte tebjerge
Berømt kinesisk hvid te og smagning
Berømt kinesisk gul te og smagning
Berømt kinesisk grøn te og smagning
Forskellige bryggeparametre

Modul 4

Te fra Kina

Berømt kinesisk Oolong te og smagning
Berømt kinesisk sort te og smagning
Berømt kinesisk fermenteret te og smagning
Brygning af forskellige kinesiske stilarter: Gaiwans og Yixing potter

Modul 5

Te fra Japan

Baggrund, kort historie, årstider mv.
Producerende regioner og produktionsmetoder
Klassiske sorter: Shincha, Gyokuro, Sencha, Hojicha, Genmaicha osv.
Te-ceremonier: Ryakubon
Matcha produktion, smagning og pisknings-teknik

Te fra Taiwan

Baggrund og kort historie
Hovedregioner og berømte tebjerge
Taiwansk Bao Zhongs (pouchongs) og smagning
Taiwansk mælke-Oolong og smagning
Ristet og lagret Oolong og smagning
”Orientalsk skønhed” og smagning

Modul 6

Te fra Indien

Assam baggrund, kort historie, årstider mv.
Assam-ortodokse, Assam CTC, andre Assam teer og smagning
Darjeeling baggrund, kort historie, årstider mv.
First Flush, Second Flush & Autumnal te og smagning
Nilgiri baggrund, kort historie, årstider mv.
Nilgiri sort te, frost-te

Te fra Nepal

Baggrund, kort historie, højde, klima osv.
Hovedproducerende teregioner: Dhankuta, Illam, Jhapa, Therathum og Panchthar

Te fra Sri Lanka

Baggrund, kort historie, højde, klima osv.
Hovedproducerende teregioner: Galle, Uva, Dimbula, Nuwara Eliya

Modul 7

Te fra Østafrika

Baggrund, kort historie, årstider mv.
Te Estates og små te-haver
CTC te fra Kenya, Malawi, Rwanda, osv.

Ortodoks te fra Kenya og Malawi og smagning
Andre te producerende lande

Baggrund, kort historie, årstider mv. for hver region og smags-eksempler på te
Vurdering af kvalitet
SKOPE analyse

Modul 8

Forbered en smagsoplevelse – diskussion og konklusioner

Te som ingrediens
Sammensætning af te og mad, principperne (tea and food pairing)
Sammensætning af te og fødevarer som ost eller chokolade.
Design af en menu
Te-etikette

Prøve

Efter afslutningen af alle 8 moduler og opnåelse af tilfredsstillende resultater i testen, vil deltagerne blive tildelt kvalifikationen: TE SOMMLIER.