Monkey Picked Tie Guan Yin Gudindens Barmhjertighed Anxi Oolong Te 2023

(2 kundeanmeldelser)

DKK 99DKK 189

Årgang 2023
Luksus dagligdags Anxi Oolong te som giver en lys bryg med en syrenagtige blomsteraroma og en vidunderlig ren og let citrussmag.

Ryd

Monkey Picked Tie Guan Yin Gudindens Barmhjertighed

Anxi Oolong Årgang 2023

Monkey Picked Tie Guan Yin Gudindens Barmhjertighed betyder “abe plukket” Gudindens barmhjertighed.  I dag betyder udtrykket “abe plukket” en oolong te af højeste kvalitet. Det er en meget populær te på grund af dens lette oxidering og lyse og syrenagtige blomster aroma.

Monkey Picked Tie Guan Yin Gudindens Barmhjertighed har en let oxidering og en let ristning, hvilket skaber en friskhed og en blomsteragtig aroma, der giver en vidunderlig ren og let citrussmag. Kombinationen af blade fra lokale Anxi-buske, høstet fra højtliggende bjerge, skaber en sødlig smag, som gør, at man kan trække mange gange på bladene.

Monkey Picked Tie Guan Yin Gudindens Barmhjertighed har en lidt grovere plukning – 3 blade og et skud – end Golden Guan Yin, og med dens lette oxidering er den en lysere og mildere udgave end de øvrige Anxi Oolong teer. Teens milde bryg egner sig fortrinligt til førstegangs te-drikkeren. Uden at smagen er alt for langt fra, hvad vi forbinder med te, kan man udforske nogen af de skønne nuancer Oolong teer besidder. Monkey Picked Tie Guan Yin er et godt valg for de, der søger en mild te med en liflig smag og lys aroma.

Monkey Picked legend

Der findes flere legender om, hvordan teen har fået sit navn Monkey Picked. Navnet Monkey Picked stammer fra en myte om, at te-bønderne i gamle dage brugte aber til at plukke bladene fra de eftertragtede tetræer, der stod utilgængeligt på stejle bjergskråninger.

Én fortælling lyder, at den populære tebusk voksede på så stejle bjergskråninger, at det var farligt at plukke bladene. De lokale tebønder besluttede sig derfor for at træne aber til at høste bladene. Selv om aber har pincet-greb, var de ikke dygtige nok til at plukke bladene og tog både nye og gamle blade med.

“Monkey Picked” referer i dag til en plukkestandard som en blanding af blade, der skabte en te med en speciel karakter af friskhed og liflig blomsterduft. Selvom vi holder meget af de mange kinesiske myter og legender, der omgærder kinesisk te og tekultur, kan vi forsikre, at ingen aber nogensinde har været involveret i plukningen af disse blade.

En anden mere jordnær legende lyder, at tebønderne, når de kravlede rundt i træerne for at plukke tebladene, bandt et reb om maven for ikke at falde ned. Derved kom de med rebet hængende som halen til at ligne aber.

*Læs legenden om navnet “Gudindens Barmhjertighed” her
Læs mere om Oolong te her

Temester: Zhang Shuiquan

Sæson: primo maj
Kultivar: Tie Guan Yin
Origin: Anxi County, Fujian-provinsen, Kina
Plukkestandard: Et letåbnet blad med tre modne blade
Elevation: 900 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 95° C
Trækketid: 1-5 minutter
Udtræk: Minimum 5 gange

Gong Fu metode

Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 95° C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng trækketiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk 4-6 gange

Prisen pr. 200 ml. kop, når bladene genanvendes

3 gange: 1,26 kr.
4 gange: 0,95 kr.

print

Yderligere information

Vægt N/A
Vægt

50g, 100g

Årgang

Land

Kina

Region

Fujian

Smagsnoter

Blomsteragtig, Frugtagtig, Smøragtig, Sødme

2 anmeldelser af Monkey Picked Tie Guan Yin Gudindens Barmhjertighed Anxi Oolong Te 2023

  1. Elizabeth Marie

    Dejlig te, som er særlig god med mad. Vi elsker at spise sushi hos os, og her går Tie Quan Yin helt perfekt til. Dejlig mild te, men med masser af smag! En af vores favoritter

  2. Cecilie lemke (verificeret ejer)

    Meget fin og frisk, mild og blid the.
    Smager af frisk ny udsprungen skov med et strejf af aspars og spinat pyntet med en snert af gul melon og grøn drue

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...