Premium Rou Gui Rock Oolong Te

DKK 119

Eksklusive Rock Oolong te fra Wuji bjergene

25 g

Årgang 2022

Rou Gui er en fremragende repræsentation af rock wulong teens signaturkarakter. Orkide- og honninglignende aroma med den velkendt tørhed af kanel. Lagring udvikler teen og runder smagen af.

På lager

Premium Rou Gui 2022

Eksklusiv Rock Oolong

Rou Gui rock wulong dyrkes i Wuyi-bjergene (Wuyishan), en region kendt for sin mineralrige jord. Den traditionelle ristning af denne te skaber en stærk fyldig smag med et strejf af mørk chokolade. Den dvælende eftersmag er en kompleks blanding af sød blomsterfornemmelse og karakteristisk kassia (kanel) tørhed. Resultat er en intens afbalancerede og komplekse smage uden tyngde, der holder gennem mange udtrække. Rou Gui har en lang eftersmag og efterlader noter af kanel, honning og orkide. Det er en te der aldrig bliver bitter.

Denne premium Rou Gui er en Zheng Yan Cha, hvilket betyder, at den gror centralt i den del af Wuyi bjergene, der er kendt for at have en meget mineralholdig jord, og hvor de berømte Rock Oolong teer dyrkes.

Smagsnoter

Premium Rou Gui har fået navnet efter et kinesisk krydderi Cassia, der dufter meget lig ægte kanel. Duften af Rou Gui te kan minde om duften af kanel, der sammen med en orkide- og honninglignende aroma stiger lifligt op fra den bryggede te. Når tebladene er plukket i det tidlige forår, får man desuden en let smøragtig aroma. Rou Guis smag kan holde sig over mange udtræk, hvilket er et af beviserne på, at teen har en meget høj kvalitet.

Teens farve, når den er brygget, er meget klar og næsten ravagtig. Som med andre berømte Rock Oolong teer bemærker man dens mineralholdige smag, der aldrig bliver bitter, men efterlader en behagelig, sødmefuld eftersmag.
Mellemristningen af Premium Rou Gui Oolong, der er baseret på traditionelle håndværksmæssige teknikker, bidrager til teens kraftige smag, som kan holde til at blive brygget mange gange. Den fyldige smag gør den også velegnet som en hverdags-te af høj kvalitet.

Historie

Planten blev meget berømt under Qing dynastiet (1644-1912), og i dag er det den mest udbredte tebusk i Zheng Yan Cha-området i Wu Yi bjergene.

Produktion

Premium Rou Gui Rock Rock Oolong er en af Simply Tea’s egne importerede teer. Gennem vores årlige besøg har vi opbygget personlige relationer til ejerne af tehaven og te-mesteren. Og fra disse besøg ved vi, at der hverken anvendes pesticider, kunstgødning eller væksthormoner i te-haverne. Tebladene er håndplukkede og håndbearbejdede efter århundredgamle traditioner.

Læs mere om Oolong

Temester: Zhou You Shen & Huang Shi Ying

Sæson: ultimo april
Kultivar: Rou Gui Cassia
Origin: Mt. Wuyi, Fujian-provinsen, Kina
Plukkestandard: 3 let åbnede blade – Xiao kai mian, Zhong kai mian
Elevation: 800 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-5 minutter
Udtræk: 4 gange

Gong Fu metode

Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende
Udtræk: 4-6 gange

Prisen per 200 ml kop, når bladene genanvendes

3 gange: 3,17 kr.
4 gange: 2,38 kr.
6. gange: 1,58 kr.

print

Yderligere information

Vægt 25 g
Årgang

Land

Kina

Region

Fujian

Smagsnoter

Flødeagtig, Frugtagtig, Krydret, Nøddeagtig, Ristet, Skovagtig, Smøragtig

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Premium Rou Gui Rock Oolong Te”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...