Simply Tea er leverandør af teoplevelser

Simply Tea har et sjældent og påskønnet udvalg af de fineste, mest eksklusive teer fra de bedste tehaver i Asien. Teerne kan købes via vores lagerbutik eller webshop.

Gennem en årrække har jeg uddannet mig til tespecialist i de seks forskellige typer teer, der findes: hvid, gul, grøn, oolong, sort og puerh. Hver kollektion er udvalgt med stor respekt for, hvor teen stammer fra og kulturen omkring den. For at viderebringe vores viden om te holder vi ugentlige tesmagningskurser både i og uden for huset.
Bag Simply Tea er teentusiast Alexis Kaae, der åbnede Simply Tea i 2008

Hvorfor te af høj kvalitet?

Hvorfor skal man købe te af høj kvalitet, og hvad mere får man som forbruger, når man køber te i løs vægt af håndplukket og håndbearbejdet kvalitet?

Simply Tea’s filosofi er overordnet at dele vores passion for de bedste teer i verden med alle, der har interesse for at tage med på denne forunderlige smagsrejse. For en rejse bliver det, når man tillader sine smagssanser at åbne op for det skatkammer af hidtil ukendte smage, som disse eksklusive og sjældne teer byder på.

I Simply Tea importerer vi kun de absolut bedste løsblade teer direkte fra teproducenterne. Herved går vi udenom fordyrende mellemled, og kan sælge til priser, der ligger under, hvad selv kineserne kan købe teerne for i Kina. Ofte har den almindelige kineser slet ikke adgang til te af denne karat, fordi de er så sjældne.

Vores speciale er Oolong og Puerh te.

Vi har Danmarks største sortiment af alle typer ren – ikke aromatiseret – te.

Simply Tea sælger hvid, gul, grøn, Oolong, sort og Puerh te.

Alexis Kaae stifter og ejer af Simply Tea

Kendetegnet for vores teer er:

1. Der er gået et årelangt arbejde forud for at etablere de gode kontakter til de tehaver, der producerer højkvalitetste.
En højkvalitetste er kendetegnet ved at:

  • Den er håndplukket
  • Den kan genanvendes mindst 3 gange – ofte meget mere.
  • Det er et håndværk at mestre, hvornår teen har præcis den aroma, smag, konsistens og farve, der gør den til en hvid, grøn, gul, Oolong, sort eller Puerh te.
  • Den kommer fra små, ofte familiedrevne tehaver, hvor teknikken til fremstilling er overleveret gennem århundreder fra generation til generation.
  • Der ikke er brugt pesticider eller væksthormoner af nogen slags.
  • Teen er dyrket højt i bjergene og er derfor rig på aminosyrer og næringsstoffer.
  • Der er gennemsigtighed i alle led fra jord til bord.
  • Vores mangeårige samarbejde med det anerkendte amerikansk-kinesiske firma Seven Cups er garanten for, at teerne er klassificeret som højkvalitet.

2. Højkvalitetste produceres kun i ganske små mængder.

3. Det er te, der ofte kommer fra tidligere hyldesthaver (tributhaver), som nu er forbeholdt partitop og regeringsledere i Kina, eller som udelukkende gives som gaver til udenlandske statsledere.

4. Simply Tea rejser årligt til Kina og besøger tehaverne, fastholder de gode relationer til teproducenter og temaster og smager og udvælger det kommende års tehøst.

5. Med de gode bånd knyttet til teproducenterne er vi sikret te-leverancer til næste års høst, og kan selv bestemme, hvilke typer te vi ønsker, og i hvilke mængder, vi ønsker at bestille dem.

6. Alle vores teer er håndplukkede på bjergtoppe i 600 til 2500 meters højde langt fra industri og by på stejle skråninger, hvor ingen maskiner kommer op.

7. Nogle af vores teer kommer fra områder, hvor lokale minoritetsgrupper, der dyrker teen, opfatter teplanterne som hellige. I Yunnan ærer og tilbeder Dai folket teen ved at sætte mad og relikvier ud på bjergskråningerne til de århundredgamle tetræer. Endvidere er al kørsel med motorkøretøjer forbudt for ikke at forurene teplanterne.

8. Hvert års tehøst smager forskelligt. Lige som vin afhænger af klima, vind- og vejrforhold, jordbund, temperaturer, plukning osv., er te afhængig af de samme faktorer. Lige fra plukning til efter-bearbejdning, og ikke mindst temasterens særlige evne til med sine hænder og næse at føle og dufte, hvornår teen har tørret længe nok, ristet længe nok, er blevet rullet i hånden længe nok osv.

Samarbejdspartnere