Anji Hong Cha Sort Te

DKK 115DKK 120

25 g

Aromaen er delikat og frembringer erindringer om danske althea-bolsjer. Teen er ren og kompleks med undertoner af farin, småkager, ristet brød, mandler og bergamot. Denne te vil passe umættelig godt til et godt dansk morgenbord med rundstykker og ost.

Ryd

Anji Hong Cha Sort Te

Sjælden Sort te

Anja Hong Cha sort te er en ny og usædvanlig sort te med maltet chokoladearoma og en blød frugtlignende krop med honningsødme. Anji Hong Cha sort te er lavet med den samme type blade, der er rige på aminosyre, der er anvendt til vores Anji Bai Cha grøn te. Den er også lavet på samme kultivar, nemlig Bei Ye nr. 1. Da jeg blev udnævnt som ambassadør for Anji Bai Cha tilbage i 2017, oplevede jeg denne sorte te, og i år fik Simply Tea mulighed for at købe nogle få kilo af den.
De lyse jade-farvede blade af Bai Ye-kultivaren er unikke pga. deres høje indhold af aminosyre, hvilket bidrager til en vis sødme og den beroligende virkning af den bryggede te. Nogle undersøgelser viser, at Bai Ye-blade indeholder cirka tre til fem gange så meget L-theanine, som findes i andre tesorter. Bladene er lyse og nærmest hvide i farven og rigest på aminosyrer i det tidlige forår. Når temperaturen stiger til 25 oC, skifter bladene farve og bliver mærkbart grønnere og smagen ændrer sig. Derfor er det kun forårshøsten af Bai Ye, som anvendes til vores te.

Fremstilling

Uanset bearbejdning, har Bai Ye-blade en tendens til at lave meget delikat te. Vi udvalgte lidt mere modne blade fra foråret til Anji Hong – en knop og to blade. Blade på dette vækststadium har en mere substantiel krop, der egner sig godt til sort te, mens de stadig udtrykker kultivarens unikke karakter. Oxideringsprocessen sammen med det høje aminosyreindehold samt opvarmningen til slut resulterer i en Maillard-reaktion, som giver denne te sin søde, maltede chokolade- og karamelsmag. En oplevelse man ikke bør gå glip af.

Selvom kinesisk sort te historisk set blev produceret til eksport, har de seneste år set en stigning i populariteten af specielt sort te lavet af samme bladmateriale som de allerfineste kinesiske grønne teer. Flere producenter er begyndt at lave sort te af deres egne grønne teer. Anji Hong er et resultat af denne trend, og dukkede først op på te-markedet i 2010’erne. “Anji” refererer til teens oprindelse i Anji i Zhejiang-provinsen og “hong”, der betyder “rød”, angiver teens kategori. I vesten har vi omdøbt ”hong” til ”sort” fordi der produceres sort te i mange andre lande.

Læs mere om sort te her

Temaster: Yu Shunhu

Sæson:Primo april
Kultivar: Bai Ye nr.1
Origin: Anji County, Zhejiang provinsen, Kina
Plukkestandard: En knop og to blade
Elevation: 1600 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 96° C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 3 gange

Gong Fu metode

Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 96° C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 4-5 gange

Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes

3 gange: 2,93 kr.
4 gange: 2,20 kr.

print

Yderligere information

Vægt 25 g
Årgang

,

Land

Kina

Region

Zhejiang

Smagsnoter

Frugtagtig, Karamel, Nøddeagtig, Ristet, Smøragtig, Sødme

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Anji Hong Cha Sort Te”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...