Bai Hao Yin Zhen Silver Needle Hvid Te

(2 kundeanmeldelser)

DKK 129DKK 169

25 g

En eksklusiv hvid te fra Kina.
Teen har en lys honninggul farve og en aroma, der minder om en blomstereng om sommeren. Smagen er saftig med lette undertoner af mandel og hvid peber.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Bai Hao Yin Zhen Silver Needle

Hvid te

Bai Hao Yin Zhen Silver Needle, bedre kendt i Danmark som sølvnål, kommer kun i en begrænset mængde, så man skal bestemt ikke vente alt for længe med at prøve den.

Smagen

Når teen er brygget, får den en lys honninggul farve og har en aroma, der minder om en blomstereng om sommeren. Smagen er saftig med lette undertoner af mandel. Skal absolut opleves. Teen indeholder ekstrem høje mængder af aminosyrer, blandt andet L-theanin, som er med til at give Bai Hao Yin Zhen Silver Needle en fyldig sødme og en umamismagsoplevelse, der er unik for vores hvide teer.

Fremstilling

De delikate, spæde knopper bliver aldrig plukket i regnvejr, og det er kun de ypperste af topskuddene med uberørte sølvdun (trichomes) som anvendes til vores Bai Hao Yin Zhen Silver Needle.

Efter plukning i det tidlige forår fordeles de tykke, saftige, nålelignende knopper nænsomt på bambusbakker i lange rækker, så de ligner små soldater. Varmen fra solen og luften er med til hurtigt at reducere fugtigheden og bibeholde alle aminosyrerne og catechiner. Normalt vil hele tørringsprocessen ske udendørs i solskin, men på grund af regnen er 90% af fugtigheden reduceret i solskin. Ved den sidste fase af tørringsprocessen bliver knopperne lagt på papirforede bambusbakker og tørret henover kul ved lav temperatur. Denne proces kan tage op til flere dage. Den langsomme tørring er med til at udvikle smagen samt bibeholde den hvide farve. Er temperaturen for høj, vil resultatet være, at knopperne bliver gullige at se på.

Egenskaber

Disse teer bliver mere og mere eftertragtede for den helbredsvirkning og unikke smag de siges at have, samt for deres evne til at modne med alderen. Hvid te kan godt lagres i mange år, fordi smagen udvikles, da enzymerne i teen bibeholdes. Det første år anvendes teen som læskende te, det andet år som medikament med sine kølende egenskaber og det tredje og efterfølgende år, som en eksklusiv smagsoplevelse for teentusiaster.

For både førstegangs tedrikkere og teentusiaster er sølvnåle en meget nænsom te for maven, og selv med en lang trækketid bliver den aldrig bitter, men bevarer sin lette og yderst elegante smag.

Temester: Chen Qingwen

Sæson: ultimo marts
Kultivar: Fuding Da Bai Cha (Big White Leaves Tea Bush) Dahao (Big Hair), Quntizhong (Heirloom Tea Bush)
Origin: Shaowu City, Fujian-provinsen, Kina
Plukkestandard: 1 knop
Elevation: 1532 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 1 gram til 100 ml vand
Brygges: i latteglas, kop, ler, glas eller porcelæns tepotte
Vandtemperatur: 85-90° C
Trækketid: 1-5 minutter
Udtræk: Mindst 5 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas- eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 85-90° C
Trækketid: 30 sekunder, lidt længere ved de efterfølgende udtræk
Udtræk: Mindst 5 gange

Prisen per 200 ml kop, når bladene genanvendes

3 gange: 4,69 kr.
4 gange: 3,33 kr.

print

Yderligere information

Vægt 25 g
Årgang

, , , , , , ,

Land

Kina

Region

Fujian

Smagsnoter

Krydret, Sødme, Umami

2 anmeldelser af Bai Hao Yin Zhen Silver Needle Hvid Te

  1. Anders Pilgaard (verificeret ejer)

    Jeg er meget glad for denne the. Den har en sød og frisk smag, meget organisk og kompleks aroma.
    Jeg føler personligt, at den gør mig mere vital, og tænker at den nok er god for helbredet.
    Skulle jeg sammenligne den med Bai Mu Dan, vil jeg sige at den er lidt kraftigere i det i smag og virkning og lidt mindre sød i smagen.

  2. Elizabeth Marie

    Lækker frisk te, som jeg holder meget af både om sommeren og om vinteren. Det er en let te med søde noter, som vi elsker i min familie. Selv min datter drikker denne te med stort velbehag. Ligeledes en te vi er glade for at drikke når vi bliver ramt af sygdom, da den har en helbredende effekt. Silver Needle får 5 stjerner af mig

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...