Drunken Peach – Tongmu Qi Zhong Sort Te

DKK 139

25 g
Sjælden sort te fra Tongmu

Oplev lag på lag af raffineret  frugtagtig sødme med aromaer af fersken, malt og althea bolcher, som dvæler længe i munden.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , Tags: , , , , , , , , ,

Drunken Peach – Tongmu Zui Qun Feng Sort Te

Sjælden Sort te

Vores Drunken Peach – Tongmu Qi Zhong Sort Te er en nylig tilføjelse til vores mange lækre udvalg af sorte teer. En tidlig forårs sort te med en berusende blomster- og frugtagtig aroma. Teen brygger en klar lys rav farve med en sød sirupsagtig smag, der minder om althea-bolcher, som bliver mere fremtrædende. Zui Qun Fengs  smag er tæt, kompleks og vedvarende; forbliver sød og behagelig gennem flere brygninger. Den modne ferskenaroma og sødme, der giver teen sit navn, er mest mærkbar i den tredje og fjerde infusion. Et innovativt nyt bud på en klassisk te.

Arvestykke Kultivar

Denne højt ansete Tongmu kultivar stammer fra arvestykket tebusk og har sin historiske oprindelse af sort te i Fujian. Kultivaren er anvendt til denne te er Tongmus Qizhong. De allerførste sorte teer blev faktisk tørret over fyrretræ, hvilket gav teen en meget tydelig røget tørvesmag. Nu står den alene uden at blive tørret over fyrretræ og afslører kultivarens sande karakter med noter af byg, fersken og citrusfrugter. Sødmen er et resultat af maillard-reaktionen, hvor sukkermolekyler reagerer med aminosyrerne og giver teen en komplekse smag og duft og efterlader absolut ingen bitterhed i teen.

Sjælden te

Tongmu Zui Qun Feng er en fremragende te til at brygge “gongfu-stil. Aromaer, der hænger i koppen efter hver bryg, er ualmindelige i sort te og er resultatet af temageren Wu Jianmings innovative kombination af sort te og Oolong tebehandlingsteknikker.

Simply Tea har altid støttet både traditionelt te-håndværk samt dygtig innovation, der resulterer i kvalitets-te og bæredygtigt landbrug. Mr. Wu kombinerer det bedste af begge i denne Tongmu Zui Qun Feng. Med sin tværfaglige ekspertise i Wuyishans traditioner for at lave både sorte og Oolong teer, har han udviklet nye teknikker til at producere en fantastisk high-end sort te, der er naturligt frugtig, sød og kompleks. Den karakteristiske althea-frugtsmag af Tongmus quntizhong arvestykke tebusk, forvandler sig til en varig moden ferskenkarakter til glæde for både nye og entusiaster tedrikkere.

Terroir

Som navnet fortæller, stammer vores te fra Tongmu landsbyen i Wuyi bjergene i Fujian-provisen, som ligger mellem 1500-2200 meter over havets overflade. Siden 1979 er området omkring Tongmu blevet beskyttet af UNESCO som et naturreservat for sjældne sommerfugle og medicinske planter, derfor bliver te fra dette område dyrket efter biodynamiske principper.

Læs mere om sort te

Temester: Wu Jianming

Sæson: Ultimo april
Kultivar: Tongmu Qi Zhong (Tongmu Heirloom tea bush)
Origin: Tong Mu, Wu Yi Bjerge, Fujian-provinsen, Kina
Plukkestandard: 3 åbnede blade
Elevation: 1500-2200 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 4 gange

Gong Fu metode

Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk: mindst 4 gange

Prisen 200 ml. per kop, når bladene genanvendes

3 gange: 3,70 kr.
4 gange; 4,00 kr.

print

Yderligere information

Vægt 25 g
Land

Kina

Årgang

,

Region

Fujian

Smagsnoter

Frugtagtig, Krydret, Maltet, Ristet, Røget, Sødme

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Drunken Peach – Tongmu Qi Zhong Sort Te”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...