Ingredienser:
Revet skal og saft af 4 økologisk citroner
100 g smør
200 g sukker
3 hele æg og 1 æggeblomme
Desuden:
1 sukkertermometer
1 piskeris
2-3 syltetøj glas
2 røreskåle
1 gryde med kogende vand
De fleste Lemon Curd opskrifter opfordrer til at bruge en træske til omrøring. Vi anbefaler et piskeris, da det tilfører lidt mere lethed til massen og gør den lidt mindre solid og mere luftig.
Fremgangsmåde
1. Sterilisér 2-3 syltetøjsglas ved at bage dem i ovnen ved 160o C i 15 minutter og sluk for ovnen. Sterilisér lågene ved at koge dem i en gryde med vand i ca. 10 minutter og lad dem tørre på et rent viskestykke.
2. Kom citronskal og saft, sukker og smør skåret i tern i en dyb skål, som kan tåle varme.
3. Sæt skålen over i en gryde med simrende vand og sørg for, at bunden af skålen ikke rører vandet. Rør med et piskeris indtil smørret er smeltet.
4. I en anden skål blandes æg og æggeblomme let sammen med en gaffel som derefter hældes i citronblandingen. Pisk i blandingen med jævne mellemrum i ca. 10 minutter. Når den har nået en temperatur på ca. 70oC, bliver den tyk og cremet og er nu færdig.
5. Fyld blandingen i de steriliserede glas. Kom låg på mens Lemon Curd’en endnu er varm, hvilket forsegler glasset ved nedkøling.
Lemon Curd kan holde sig i køleskab i ca. 2-3 uger.
Det bedste resultat opnår du ved brug af økologiske råvarer.
Lemon Curd bruges bl.a. til glasering på Simply Tea’s Cheese Cake og tilbehør til scones.