12 Stk.
Ingredienser:
450 gram hvedemel
20 gram bagepulver
10 gram natron
50 gram smør
3 dl. kærnemælk
Fremgangsmåde:
1. Sigt mel, bagepulver og natron i en skål. Bland det godt.
2. Gnid smør og mel let mellem fingerspidserne til hele blandingen har en konsistens som finmalede brødkrummer.
3. Lav en fordybning i blandingen og hæld kærnemælk i. Saml dejen hurtigt og let med en paletkniv til en blød dej. Det er vigtigt ikke at ælte for meget med hænderne.
4. Læg dejen på en bordplade og tryk den forsigtigt flad med hænderne til den har en tykkelse på ca. 2 cm. Brug en kagering (5 cm i diameter) til at udstanse 12 scones med.
5. Lad scones’ne hvile på en bageplade i 15-30 minutter. Varm ovnen op til 200oC og bag scones’ne i ovnen i ca. 10 minutter til de er gyldne.
6. Scones skal serveres friskbagte. Del en scone i to og smør et tykt lag clotted cream* eller flødeskum på og pynt med friske jordbær, hjemmelavet syltetøj eller lemon curd**.
Det bedste resultat opnår du med økologiske råvarer.
*Clotted cream er en fed fløde (ca. 48-60 pct.), der er lavet ved at varme upasteuriseret/ uhomogeniseretfløde i et vandbad i ovnen ved 80oC i 8-16 timer. Den tykke gule fløde skrabes fra væden og nedkøles inden servering. Den væde, der er tilbage (skummetmælk), kan bruges til bagning.
**Hent opskrift på Lemon Curd her