You Le Sheng Puerh

(1 kundeanmeldelse)

DKK 185DKK 1.050

Årgange 2007, 2013, 2014
50-400 g

Sjælden lagret Gushu sheng Puerh te

En guddommelig te som både er rig, robust og fyldig i munden og har en undertone af tobak, modne frugter, honning og en lang søde eftersmag. Købes som tekager eller maocha.

Ryd

You Le Sheng Puerh

Sjælden Gushu Sheng Puerh tekager og løseblade te

You Le Sheng Puerh plukket og behandlet af te-mesteren Yang Guangqing egne hænder. Produktionen foregår på det beskyttede bjerg You Le, også kendt som Ji Nuo bjerg, som ligger øst for Jinghong by ca. halvvejs mellem Jinghong og Yiwu i Yunnan. You Le er et af de 6 berømte tebjerge i Xishuangbanna, som producerer den mest eftertragtede Puerh te.

Denne You Le Sheng Puerh er fremstillet udelukkende af blade plukket fra 200-300 år gamle tetræer, som kun bliver til nogle få kilo om året. Sunde te-knopper dækket af dunet sølvpels plukkes i det tidlige forår og indeholder rigtig mange aminosyrer. Råmaterialet er et næsten helt intakt blad- og knopsæt. En original stenkompression blev anvendt til at bevare denne tes naturlige skønhed, når den presses til tekager.

I modsætning til kultiverede tebuske, stammer tebladene fra vores You Le Sheng Puerh fra vildtvoksende træer på bjergsiderne. Deres rødder stikker dybt ned i jorden og optager de uberørte næringsstoffer og mineraler. I århundreder har man nydt godt af de rige teer fra You le.

Terroir

Som med vin har terroir en stor betydning for disse teer. Den meget mineralholdige jord og de soltørrede blade giver teen en vidunderlig gylden bryg med en dejlig duft og en aroma af honning. Dette guddommelige bryg er både rigt, robust og fyldigt i munden og har en undertone af tobak, modne frugter, honning og en lang søde eftersmag.

You Le Sheng Puerh indeholder høje mængder af L-theanin og har en begrænset mængde koffein. Derfor er de det perfekte valg som aften-te eller til at afslutte en god middag.

Bing

Bing betyder presset kagefacon. For nemmere at kunne transportere teen har man fundet på at presse de løse blade til en kage. Ved at pakke de dampede løsblade i en stofsok og lægge sokken mellem to granitsten kan te-mesteren stå på stenene. Han vipper med sin krop for at forme og presse kagen. Kagerne kan let stables og pakkes i bambusblade og dermed transporteres på hesteryg, hvor de kan sælges eller byttes til andre varer.

De pressede te-kager fra denne region fermenterer naturligt hurtigere i det subtropiske klima, hvilket bevirker, at denne komplekse You Le Sheng Puerh te er en glimrende kandidat til langtidsopbevaring.

Begrænset parti

På grund af den fortsatte tørke i Yunnan-provinsen har den lavere mængde vand en direkte indflydelse på te-træernes vækst, og derfor har You Le Sheng Puerh te udviklet sig til en ret kraftig te.

Tørkens påvirkninger giver et mindre udbytte, men nærings- og mineralindholdet i bladene bliver kraftigere. Sammenligner man årgange, vil man se, at teens sølvknopper er mindre og materialet mere modent i de senere år, hvilket gør, at teen, som er formet som en kage, er hurtigere at brygge. Vi forventer at You Le Sheng Puerh kager udvikler sig suverænt med alderen.

Temaster: Yang Guangqing

Læs mere om Puerh her

Sæson: Marts (Ming Qian)
Kultivar: You Le Gu Shu 200-300 år gamle tetræer Gushu*
Origin: Mt. You Le, Jinghong, Xishuangbanna, Yunnan provinsen, Kina.
Plukkestandard: 1 knop med 1-2 blade
Elevation: 2750 meter

*Gushu: Gu betyder meget gammel og Shu betyder tetræer

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 7 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 7 gange 

Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes

udtræk 1,58 kr.
udtræk 0,95 kr.

print

Yderligere information

Vægt N/A
Årgang

, ,

1 anmeldelse af You Le Sheng Puerh

 1. Sika

  Jeg har brugt 2 g af You Le Mountain Wild Arbor fra 2013 og 200 ml vand (98 grader) ved denne smagning. Teen er brygget i en lille keramik kande. Jeg startede med en trække tid på ca. 1 minut, og øgede tiden lidt for hver af de følgende infusioner.
  Min anmeldelse af denne te er som følgende:

  Duft/Top toner: Fugtig jord, rådne blade
  Mellem toner: Træ, tobak, sur mælk
  Basis toner: Søde frugter, honning

  Teksturen er lidt astrigent og man får en meget varmende følelse i kroppen.

  You Le var den første puerh kage jeg købte, da jeg begyndte, at interessere mig for te.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...