was successfully added to your cart.

Kurv

Næsten 1000 km på en dag

By 8. november 2017 Blog

Torsdag den 29. april kørte vi tidligt om morgen fra Anxi ca. 500 km til Chaozhou by ved Phoenix Berg. Chaozhou er berømt for sin porcelæn og unikke mad. Vi var inviteret til at spise en meget lækker vegetar frokost på Kai Yuan Si, et 1000 år gammel tempel fra Tang dynastiet sammen med temesteren Ye Han Zhong.

 Senere på dagen besøgte vi Mr. Wu Rui Quan, 4 generation af Chaozhou Zhuni tepot mestre. Mr. Wu’s 24-årige søn Wu Pei Liang viste os hvordan man laver den sjælden Zhuni tepot af rødt ler. Selvfølgelig købte vi potter med hjem til vore oolong teer.

Sidste stop før vi skulle køre de sidste ca. 500 km tilbage til Guangzhou var for at se på porcelæn eller Bone China som vi anvender hos Simply Tea. Jeg elsker ren hvid Bone China til at drikke te fra. Det holder på varmen, er dejlig behagelig at drikke fra, indkapsler aromaen og fremhæver farven. Zhuping havde åbenbart set en håndlavet tallerken med Narcis blomster på, som hun købte hun til mig som minde på turen. Natascha fik to hvide drager som er et tegn på held. Jeg fik øje på en Ti Guan Yin statue, beder kendt som Gudindernes barmhjertighed. Efter alt det bøvl jeg har haft med at rejse til Kina denne gang havde jeg behov for lidt barmhjertighed. Ti Guan Yin kommer til at stå i butikken sammen med mine Oolong teer.

Vi ankom til Guangzhou ved 23 tiden og spiste vores sidste måltid sammen. Det har været en ubeskrivelig tur sammen med vores temester Zhuping, Xiao Tang og Leo som gjort alt for at vi kunne lære, opleve og besøge så mange steder i de 7 dage vi havde til rådighed af vores 16 dages tur.
På rejsen bestilte jeg mange first flush grøn og gul teer, samt oolong og sort teer som forventes at ankomme sidst på måneden. Jeg har også et meget begrænset mængde af de teer vi har smagt på, samt nogle meget sjælden grøn, oolong, sort og puerh teer som ikke er til salg uden for Kina med mig hjem.

Kig forbi butikken hvis du vil smage disse teer.

print
ibeking

About ibeking

Leave a Reply