was successfully added to your cart.

Kurv

Møde med Dr. Hui Zhang fra Chengdu University of TCM

By 6. august 2014 august 7th, 2017 Blog
Tesmagningskurser

I sommeren 2014, havde jeg den ære og fornøjelse af at drikke te med Dr. Hui Zhang fra Chengdu University of TCM (Traditional Kinesisk Medicin), som er i Danmark i disse dage for at holde foredrag  ved akupunkturakadamiet

Rare-Yunnan-Black-Tea

Dian Hong Cha – Yunnan sort te

Dr. Hui Zhang besøgte mig på Simply Teas lager og til min store glæde er han en passioneret te entusiast, som jeg. Der gik ikke ret mange minutter før fokus var om teen. Inden jeg nåede at præsentere mig selv, havde han givet mig en lille metal æske med 50 gram Dian Hong te, som er en sort te fra Yunnan. Kinesere anser stadig te som den fineste gave man kan give, og jeg var ovenud lykkelig for at modtage den. Yunnan er et af mine yndlings teområder i hele verden, og imens jeg skriver denne blog nyder jeg 6. og 7. udtræk af disse vidunderlige blade. Smagen og aromaen minder meget om vores golden peacock fra Jing Mai i Yunnan.

Tesmagningskurser

Gong Fu te

Efter en kort rundvisning på lageret, fik Dr. Hui Zhang øje på Simply Teas udvalg af puerh kager. Ligesom jeg, er hans fortrukne te Puerh. Jeg fandt frem til en lille pose af purplebuds shu puerh, som jeg købte i Yunnan sidste sommer. Dr. Hui Zhang fik æren af at forberede teen for mig Gong fu stil. Timerne forsvandt som ingenting og efter mere 10. udtræk af disse vidunderlige blade var smagen og aroma stadig fremhævende. Teen var på højsædet og alt fra smagen, tevenner og de fantastiske helbredsmæssige fordele  blev drøftet. Men vi skulle jo videre i teksten, så efter nogle timer sagde vi pænt farvel med en klar aftale om at holde kontakten ved lige.

Te er et meget vigtig element hos TCM, og vi kommer helt sikkert til at høre mere til Dr. Hui Zhang i fremtiden. I samarbejde med akupunkturakademiet vil han beskrive hvordan te påvirker vores sind og velvare. Et virkelig inspirerende træf, som har vækket alle sanser, og efterladt kroppen med energi og velbehag.

print
ibeking

About ibeking

One Comment

  • Annie siger:

    I foelge kinesisk skik er en te gave, den bedste maade at vise folk respekt, fordi man ved at give dem te, oensker dem et langt liv og et godt helbred :) og hvor ville jeg elske at komme med paa en tur i Kina til de forskellige tehaver :) jeg har været i Kina men “kun” paa akupunktur visit (som jo bestemt er spændende i sig selv) :)

Leave a Reply