was successfully added to your cart.

Kurv

Anji Bai Cha

By 8. november 2017Blog

Ca. 90 minutters kørsel fra Chanxing og efter en 30 minutters vandretur finder man moderbusken til vores mest solgte grønne te Anji Bai Cha.

Anji Bai Cha har et meget lyst jadefarvet blad, derfor hedder den “bai cha”- hvid te. Denne te har en meget beroligende effekt på kroppen og en opkvikkende effekt på hjernen, som skyldes det høje indehold af aminosyren L-theanin.
Denne te var Song dynasti-kejserens yndlingste.

Jeg var den første vesterlænding som besøgte moderbusken i 2009, siden er den blevet flittigt besøgt af te-entusiaster fra hele verden. Moderbusken passes af fru Pan.


Alexis og fru Pan ved moderbusken til Anji Bai Cha.

En halv times kørsel fra moderbusken, finder vi vores tehave ejet af fru Song. En meget sucessrig forretningskvinde. Hun er også leder af kommunistpartiet i området og hjælper kvinder på landet igang med deres egen forretninger og erhverv. Vi besøgte hende i hendes nye kontor og spiste i hendes restaurant.

Vi fik lov til at følge teplukkere i haven for at se standarden af te-plukningen. Desværre var vi med til at sabotere deres arbejde, da synet af hvide mennesker her er meget sjældent. Det viste sig at samtlige teplukkere var udstyret med en mobiltelefon og billeder blev taget og sammenlignet og sendt til familie og venner.

Til sidst kunne vi følge bearbejdningsprocessen i fabrikken. Efter plukning ligger bladene på bambusbakker, så cellevæggen nedbrydes (withering) i et par timer. Derefter bliver bladene ristet og rystet ved 300 grader i 7 minutter, Så hviler de i flere minutter, indtil de bliver ristet og rystet meget kraftigt i endnu 7 minutter for at de kan formes til de lange nåle, de ender med at blive og få fjernet den sidste fugt fra cellevægen. Denne proces er med til at fremhæve de søde aminosyrer i teen. Derefter er teen bagt ved 160 grader i 2 minutter, en proces, der gentages inden sortering og pakning.

print
ibeking

About ibeking

Skriv en kommentar