Lageret Yu Lan Xiang (Magnolia) Dan Cong Oolong
玉兰香
Årgang 2020
Yu Lan Xiang (Magnolie) Dan Cong Oolong stammer fra Fønixbjergene (Fenghuang shan) i Guangdong-provinsen. Yu Lan Xiang oversættes direkte som duften af magnolieblomster, og er beskrivende for teens karakter.
Yu Lan Xiang Dan Cong er kendetegnet ved sin ekstraordinære frugtagtige aroma, subtile noter af magnolieblomster og smagen af ristede mandler. Bladene er let oxiderede og mellemristede for at fremhæve de naturlige florale noter i teen. Når man brygger teen, får man en lys og honninggul drik med en sød, fyldig krop og en delikat magnoliearoma.
Terroir
Yu Lan Xiang (Magnolie) har sin oprindelse i Chaozhou i Kinas sydlige Guangdong-provins. Chaozhou er berømt for at producere Dan Cong Oolong te. Klimaet er tropisk, – grænsende til subtropisk, og den gullige-røde jord er næringsrig og frugtbar. Ifølge Chaozhous lokale historie blev det nærliggende Phoenix-bjerg omlagt til te-produktion for mere end 600 år siden.
Brygning
Dan Cong Oolong te, også kendt som Fønix Oolong, er ofte meget kompleks, men brygget korrekt er de yderst delikate teer. Disse teer kan være krævende at brygge, men brygger man dem efter europæisk metode med et gram te pr. dl. vand, vil man opleve en smag af blomster og sødme med lyse noter af honning. I Chaozhou vil et sådant lyst bryg blive betragtet som kedeligt. Den traditionelle metode til brygning af Fønix Oolong bestræber sig på at understrege eftersmagen. Det betyder, at for utrænede ganer kan teen opleves bitter i starten, men den har en afslutning, der er intens og vedholdende.
For at brygge Yu Lan Xiang i traditionel stil, begynd med 5 gram teblade i en gaiwan eller en lille tepotte. Vi foretrækker små potter af porcelæn eller glas til denne te. Brug kogende vand og skyl først tebladene kort, lad derefter teen trække i ca. 30 sekunder ved første bryg. Ved andet og efterfølgende bryg, beregn ca. 1 minut og forlæng derefter ca. 10 sekunder pr. gang. Når teen er brygget på denne måde, vil teen give mere end 7 udtræk.
Temester: Wu Jianhua & Chen Hongwei
Sæson: April-maj
Kultivar: Yu Lan Xiang (Magnolie)
Origin: Wu Dong bjerg, Fenghuang bjerge, Chaozhou, Guangdong-provinsen, Kina
Plukkestandard: zhong kai mian –2-3 let åbnede blade
Elevation: 1500 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 5 gange
Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 7 gange
Prisen per 200 ml kop, når bladene genanvendes
3 gange: 4,08 kr.
4 gange: 3,06 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.