White Moonlight Sheng Puerh Cake – Yue Guang Bai
Teen til denne sjælden puerh kage vokser i 2200 meters højde og stammer fra Dai Bai tetræer som er mellem 100 til 300 år gamle. På grund af højden udvikles en meget stort indhold af aminosyrer bl. a. L-theanin som giver teen dens sødme og umami oplevelse.
De friskplukkede blade tørres i måneskin og ikke i sollys som er normalt for Puerh te. Det er denne særlig tørringsproces som giver navnet til teen, hvid måneskin – White Moonlight. Den tidskrævende tørringsproces giver en langsom oxidering inden tebladene presses til kager. Resultatet er en mørkere farve og en rig og fyldig aroma.
Smagen er blød og frugtagtig med en blommeagtig eftersmag. Det er en puerh, der er meget velegnet te til førstegangs tedrikkere af sheng puerh. Disse teer er velegnet til lagering i mange år.
Beliggenhed: Jing Gu,Yunnan i Kina
Brygning: I glas, kop, gaiwan, glas-, porcelæns-, eller Yixingkande
Mængde: 2 gram pr. 200 ml
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-5 minutter – med længere trækketid ved de efterfølgende påfyld
Udtræk: Mindst 6 gange
Opbevares i et mørkt og godt ventileret rum
Opbevares i papir eller stof, ikke plastik. Holdes adskilt fra andre lugte og dufte.
Holdbarhed: Ubegrænset ved rigtig oplagring
Begrænset parti.
nigel tonto ching (verificeret ejer) –
Simpelhen en helt fantastisk puerh. Hver udtræk er unik og forskelligt fra den forrige. Masser af interssante smagsnuancer.