Premium Traditional Big Red Robe – Chuan Tong Da Hong Pao Oolong
Temaster Chen har opnået anerkendelse som et ungt lovende talent fra Fujian i det sydøstlige Kina, hvor denne te stammer fra. Han anvender blade fra sin egen tehave, der ligger midt i Wu Yi bjergene, hvorfra de berømte Rock Oolong teer stammer. Med traditionelle fremstillingsteknikker har Chen formået at skabe sin helt egen udgave af Big Red Robe oolong.
Temaster Chen er et af de unge lovende talenter, som har fået anerkendelse langt ud over sine egne kredse for sin kunnen.
I høstsæsonen følger han nøje hver skridt i processen, lige fra plukning af bladene til det endelige resultat foreligger. Et forløb, der strækker sig over mange måneder og med stort fokus på detaljen.
Hr. Chen bruger kun blade fra over 40 år gamle buske og kun trækul fra lokale skove. I processen, hvor teen går fra at visne (wither), oxidere til at blive rullet i hånden og blive ristet over trækul, sover han kun få timer ad gangen. Det er en proces, der kræver, at han har hele sin opmærksomhed rettet mod kontrol af fugtighedsniveau og det præcise tidspunkt, hvor bladene har opnået den helt rette aroma. Han skal have styr på hver enkelt delproces, før han kan bevæge sig videre til den næste delproces. Den opmærksomhed, han vier detaljen kommer tydeligt frem i den dybe fyldige smag, han formår at skabe i sine teer.
Ristning over trækul finder sted i juni, juli og august. Hver ristning tager mellem syv og ti timer ved temperaturer, der ligger mellem 70 og 120 grader. For hvert interval stiger temperaturen og varmegraderne. Og mellem hver ristning får teen lov til at hvile en måned før den ristes igen. Denne lange ristningsproces er en metode overleveret fra den præ-industrielle tid, hvor den blev anvendt, så teen kunne holde sig stabilt over en lang periode.
Det er også denne lange ristningsproces, der giver denne Big Red Robe dens dybe røde farve. Den har en righoldig smag, som fylder hele smagspaletten rundt. Det er en te, der bliver aldrig bitter og som tværtimod bliver blødere og sødere i smagen for hvert udtræk.
Temaster Chen tv. med Zhuping Hodge vores samarbejdspartner fra Seven Cups.
Stammer fra: Fujian provinsen. Kina
Temaster: Chen
Høstsæson: april – maj
Brygges: I Glas, gaiwan, Yixing- eller porcelænskande
Mængde: 2 gram til 200 ml
Trækketid: 2 – 3 minutter, de efterfølgende udtræk lidt længere
Udtræk: Bladene kan genanvendes mindst 6 gange
Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 3,53 kr.
4 gange: 2,65 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.