Da Fo Long Jing -Big Buddha Dragonwell
Grøn te
Da Fo Long Jing betyder oversat til engelsk Big Buddha Dragon Well og er kendt både som Long Jing og Dragon Well iblandt te – entusiaster verden over.
Teens lyse, grønne bryg afgiver en langvarig og vidunderlig blød aroma af blomster med et strejf af ærteskal og kastanje. En vidunderlig kompleks smag, der kendetegner ægte Long. Der findes mange kvaliteter af Long Jing, men denne te er den fortrukne blandt vores kunder.
Der findes to stilarter af Long Jing. Den ene er mere gul i farven, foretrækkes af kineserne og er lavet i hånden ved ristning en ekstra gang, hvilket giver teen en mere nøddeagtig, ristet smag. Den anden stilart, som vi har valgt på grund af umami smagen, er grønnere.
Vores Da Fo Long Jing er en yderst delikat grøn te høstet før Qing Ming sæsonen inden d. 5. april. Plukkestandarden er er en fyldig knop med 1-2 blade. De grønne, lidt gule blade, er flade, glatte og spyd- lignende. Farven på de tørre blade er gulgrøn med en lige flad krop, og det ene blad og den ene knop er velproportionerede. Bladene har en lys, delikat græsklædt duft og er glatte at røre ved.
Long Jing er en af de første teer, man høstet i sæsonen. Oprindeligt blev Long Jing produceret i West Lake i Hangzhou, Zhejiang provinsen i Kina. Long Jing er kendt for sin høje kvalitet, og har gjort sig fortjent til titlen “Kinas mest berømte te”. Long Jing bliver i dag produceret i mange provinser og findes i en bred vifte af kvaliteter og smagsnuancer.
Der findes tusindvis af Long Jing teer på markedet, men på grund af klimaet, et bæredygtigt miljø, stedets lange tehistorie samt høj faglighed hos teproducenten og temesteren Wei Qun, har vi udvalgt Da For Long Jing fra Xin Chang regionen i det østlige Zhejiang.
Xin Chang regionen er et af den kinesiske buddhismes arnesteder og har en mere end tusindårig lang historie med produktion af grøn te.
Bearbejdning af Da Fo Long Jing
I det tidlige forår når te- knopperne har nået 1,2 centimeters højde, bliver de høstet. Plukkestandarden for Long Jing er 1-2 spæde blade. Når teen er blevet samlet lægges den på bambusbakker i to timer for at reducere noget af fugten og fjerne den græsagtige aroma.
Herefter ristes bladene i ca. 2-3 minutter ved meget høj temperatur ca., 200o C, for at standse enzymaktivitet som forårsager oxidering. Teen får lov til at hvile inden påbegyndelse af den næste ristning i wokken på ca. 100o C i 15 minutter. Temesterens håndværksmæssige egenskaber er afgørende i denne fase, da de kendte fladformede signaturblade skabes her. Teen hviler en time før den sidste ristning ved 60-70o C i 20 minutter. Den sidste ristning er nøje overvåget af fagfolk, for at sikre bladene ikke brænder på.
Selvom disser teer ikke er økologisk certificerede, er der hverken anvendt kemisk gødning, pesticider eller ukrudtsmiddel i produktionen af den grønne te Da Fo Long Jing
Smagsnoter: Blomster, Ærteskal og ristede kastanjenødder.
Tea Master: Wei Qun
SKOPE
Sæson: Qing Ming, udgangen af marts
Kultivar: Jiu Keng
Origin: Xin Chang regionen i det østlige Zhejiang-provinsen Kina
Plukkestandard: 1 knop til 1 eller 2 blade
Elevation: 400 meter
Brygning
Udstyr: Glas, kop, glas– eller porcelænskande
Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 2-3 minutter
Udtræk: Mindst 4 gange
Læs mere om grøn te her
Pris per kop, hvis bladene genanvendes
3 gange: 3,97 kr.
4 gange: 2,98 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.