Sweet Rice Fragrance Sheng Tuo Cha
Nuo Mi Xiang Xiao Qing Tuo
Årgang 2011
Luksus dagligdags Lagret Sheng Puerh
Denne særlige Sweet Rice Fragrance Sheng Tuo Cha er små brikker af presset Sheng Puerh te. Navnet ”Tuo” refererer til den lille størrelse og ”Cha” betyder te. Soltørret Maocha anvendes til disse små brikker.
Maocha
Maocha er betegnelsen for den te, der har gennemgået de indledende processer: plukning, hvile, ristning på en wok, håndrulning og endelig soltørring. Når processerne er gennemført, bruges Maocha til at fremstille diverse Puerh kager eller brikteer.
Fremstilling af tou cha
Inden teen bliver pakket i små bomuldsposer og presset til Tuocha, dampes bladene let for ikke at beskadige dem. Teen presses til små tuo cha, poserne fjernes og teen lægges til at tørre.
Når Sweet Rice Fragrance Sheng Tuo Cha er tørt tilføres den en særlig urt fra Jing Mai bjerg i Ýunnan provinsen kaldet Nuo Mi Xiang Nen Ye, som betyder “søde risdelikate blade”. Urten minder om en småbladet mynte. Dai minoriteten, som bor i den sydlige del af Yunnan i Kina tæt på regnskoven, bruger urten til at køle kroppen ned på varme, fugtige dage.
Opskriften har Dai folket bevaret som en hemmelighed, for ifølge traditionel kinesisk medicin køler Nuo Mi Xiang Nen Ye urten kroppen og forstærker Sheng Puerhs kølende effekt. Kineserne bruger denne te til naturligt at afgifte (detoxe) kroppen. Når teen har fået tilført urter pakkes tou cha ind i papir.
Den bryggede Sweet Rice Fragrance Sheng Tuo Cha får en lys ravfarve og dufter som søde ris: Teen har en mild smag, som ikke bliver bitter.
Opbevaring
Sheng Puerh te er aldrig færdigudviklet og har derfor behov for at ”ånde”, så den må ikke opbevares i plastik eller i lufttætte dåser. Teen har godt af at lægge i papir, stof eller en kurv
Sæson: april
Kultivar: Lokale buske fra Lin Cang og Jing Gu
Origin: Yunnan provinsen, Kina.
Plukkestandard: 3.- 4. kvalitets maocha
Elevation: 1800 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 5-6 gange
Gong Fu metode
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand (en brik)
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 6 gange
Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes
- udtræk 1,05 kr.
- udtræk 0,79 kr.
Rasmus –
Denne te er super lækker og har en meget tydelig og gennemtrængende smag. Jeg anbefaler derfor denne te til mad.
Jeg prøvede selv Sweet Rice Fragrance til dampet sej (lys fisk) med dampede grøntsager. Teen kan stadig smages og komplimenterede i hvert fald dette måltid godt.
Derudover vil jeg også anbefale, da man kun får otte Tou Cha brikker, at man, hvis man brygger denne te i gaiwan af 150 ml., kun anvender en halv Tou Cha. Der en lille revne brikken, som angiver hvor man kan skære brikken over. Hver dog opmærksom på, at brikken er meget hård så brug derfor en stor, skarp og robust kniv til dette. På en halv brik kan man brygge op til otte gange, hvor man starter med at rense bladende 1 til 2 gange, brygger 1. bryg i 1 min, næste ved 10 sek. og øger med 10 sek. ved efterfølgende bryg.
Daniel Brun –
Denne lille puerh bliv brygget i en gaiwan.
Duft: en rig duft af ristet ris, virginia tobak og karamel. Ved 3 udtræk bliver duften til vanilje
som vare til alle de udtræk som det bliv til.
Smag: ristet ris og tobak og i baggrunden karamel. Ved 2 udtræk bliver den let bitter på en god
måde, og ved 4 udteæk ikke bitter mere. Men en smag af riste ris vanilje og tobak ind til den sidste
udtrækning.
Farve: Lysbrun. let lyser ved 5 udtræk.
gav teen 1 min og ved 6 udtræk 1½ min.
lavet 8 udtræk anbefaler 6 untræk.
lavet tesmagningen d.7.2.2013.
Daniel Brun 4.8.2013