Shincha Asahi
Shincha Asahi produceres i begrænset mængde og er den fineste kvalitets sencha fra teproducenten Ry0-o-en i Kyoto. Kultivaren Asahi er mest anvendt til Gyokuro men få kilo af disse sjælden blade finder vej til produktion af de fineste sencha.
Shincha er vel nok Japans mest eftersøgt te. Shincha høstes når bladerne titte frem i begyndelsen af maj. På grund af Ujis lav elevation er tebuskerne skygget i 21 dage for at stress planten til at producere flere aminosyrer.
Når bladene er klar til at blive høstet følger et større stykke håndarbejde. Umiddelbart efter de friske blade er plukket, bliver de nedkølet til omkring 5° C. Derefter bliver de behandlet med varme i form af damp for at standse enzymerne som forårsag oxidering. Den store temperatur forskel siges at chokere bladene til frembringe den helt specielle runde smag af tang, som karakteriserer japansk Sencha.
Nu er bladene så klar til at blive sorteret i hånden. I den første sortering fjerner man kviste og små grene. Derpå ruller man bladene fire gange. Første og anden gang med tør varme, tredje og fjerde gang, mens bladene bliver nedkølet. Bladene bliver nu tørret endnu en gang – denne gang skånsomt – ved 70°C i 15 minutter.
Den sidste håndsortering finder sted ved øjets hjælp. Her inddeler man bladene efter farve, form og størrelse ved hjælp af en ”si”. Den anden og sidste sortering bliver foretaget i en vindtunnel. De bedste blade bliver valgt fra, dem med et ”tungt, mørkt blad”.
Smagen, der kendertegner Sencha er en delikat sødme og mild skarphed, som flot balancer i forhold til hinanden.
Sæson: april-maj 2021
Kutivar: Asahi
Oprindelses land: Uji i Japan
Plukkestandard: Et let åbnet knop og to blade – Producent: Ryo-o-en
Elevation: 50 meter
Brygning: i en lille glas kande eller tokoname
Mængde: 2 g pr. 200ml vand
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 2-3 minutter
Udtræk: 1-2 gange med gradvis forlænget trækketid. Kan drikkes hele dagen for at opkvikke, slappe af og inspirere.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.