Mi Lan Xiang
Lagret Dan Cong Oolong
Årgang 2021
Mi Lan Xiang Dan Cong Oolong te er en ny tilføjelse til vores Dan Cong Oolongs, som er høstet i slutningen af april. Dens navn kan oversættes til Snow Orchid (Sne Orkidé) på grund af dens blomsteraroma og honninglignende smag. De fleste af os har aldrig duftet eller smagt en Sne Orkidé, men man kan sige, at dens aroma og smag minder om stenfrugter og honning. Den bryggede te fylder ganen med en robust mundfølelse og efterlader en kompleks dvælende eftersmag af blomster, honning og stenfrugter, der får en til at bede om endnu en mundfuld.
Produktion
Konsistensen i det brun-sorte tørre blad viser temesterens dygtighed i forhold til at overvåge og kontrollere oxidationsniveauet. Denne oolong er blevet oxideret i 6-8 timer i en bambus-tromle for at give teen sin farve samt hjælpe med at udvikle dens unikke smag. Oxidationsniveauet ligger på 60-70%. Vores Mi Lan Xiang har gennemgået en medium traditionel kulristning, gentaget to gange for at afslutte teen. Vi har ladet denne te hvile i flere måneder for at mildne dens kraftige ristning og stærke oxidation, hvilket gør den til en god kandidat til lagring.
Terroir
Denne mørke Mi Lan Xiang Oolong-te fra Phoenix Mountains (Feng Huang) er en sand klassiker blandt moderne Dan Cong stilarter. Den oprinder fra Chaozhou i Kinas sydlige Guangdong-provins, som er berømt for at producere Dan Cong Oolong-te. Klimaet er subtropisk, og den gul-røde jord er rig og frugtbar. Ifølge Chaozhous lokale historie har Phoenix Mountain dyrket te i over 600 år.
Kultivar
I løbet af de sidste 30 år er Mi Lan Xiang-kultivaren blevet den mest populære af alle Dan Cong Oolongs, og flere og flere tebuske bliver plantet. Vores buske er 25 år gamle, – unge i forhold til mange af Simply Teas andre teer. Yngre tebuske producerer mere koffein end ældre, hvilket gør denne te til en god hverdagsluksus, for så indeholder den lidt mere koffein til at holde os opmærksomme og vågne.
Temester: Wu Jianhua and Chen Hongwei
Sæson: Sidst i april
Kultivar: Mi Lan Xiang (Sne Orkidé)
Oprindelse: Phoenix Mountain, Chaozhou, Guangdong-provinsen, Kina
Plukkestandard: zhong kai mian – 3-4 blade af ny vækst
Elevation: 1325 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 95o C
Trækketid: 3-8 minutter
Udtræk: 3 gange
Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 4 gange
Prisen per 200 ml kop, når bladene genanvendes
3 gange: 2,13 kr.
4 gange: 1,60 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.