Meng Ding Huang Ya Gul Te
Gul Te
Meng Ding Huang Ya er en meditativ, gul te af en ualmindelig høje kvalitet. Igennem flere tusinde år har kinesiske bønder mestret kunsten at fremhæve de mest nærringsrige stoffer, der findes i teblade af disse kalibre.
Terroir
110 km vest fra hovedstaden Chengdu i Sichaun, finder man ca. 1400 meter over havet de sky-beklædte, disede bjergtoppe Meng Ding. Østpå er Himalaya-bjergkæden, verdens største bjerge, som er med til at give området sit disede mikroklima. Perfekt til langsomt voksende te. Buskene herfra er ca. 0,5 meter høje med fine, delikate små blade.
Meng Ding Huang Yas gule knopper stammer fra disse disede bjergtoppe, som også er hjem for produktionen af vores Meng Ding Gan Lu – Sweet Dew grøn te. Højden kombineret med dis og skyer er med til at udvikle aminosyren L-theanin, som giver teen sin sødme og milde smag, kendetegnet umami. En smagsoplevelse te-entusiaster verden over dybsindigt opsøger i teer af exceptionelle fine kvaliteter.
Kemi
Meng Ding Huang Yas unikke aroma skyldes dens meget komplekse bearbejdningsproces. Under bearbejdningen bliver teen udsat for en let fermentering, som ændrer på teens kemi. Polyfenoler bliver langsomt omdannet til theaflavins, som giver teen sit lyse, gule pigment og en let gylden farve, når teen bliver brygget.
Denne te er ideel for te-drikkere, som ønsker en te med næringsværdi, sødme og en mild smag.
Historie
Meng ding er et af de tidligst kultiverede områder og stammer mere end 2000 år tilbage fra Han Dynastiet (206 f.Kr. til 220 e.Kr). Meng Ding Huang Ya gul te har på grund af sine helbredsmæssige egenskaber været en legendarisk hyldest-te igennem tiderne.
Ifølge Traditionel Kinesiske Medicin (TCM) er gul te kølende, rensende og blid for maven.
Til denne sjældne og næringsrige gule te anvendes kun de fineste spæde knopper, håndplukket i det tidlige forår. En lille pose te fra Simply Tea indeholder mere end 500 smukke, behårede topskud.
Temester: Li Hui
Sæson: Primo marts
Kultivar: Ming Shan #9
Origin: Sichuan provinsen, Kina
Plukkestandard: 85% knopper 15% en knop og et let-åbnet blad
Elevation: 1400 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 1 gram til 100 ml vand
Brygges: i et glas, kop eller lille glas, ler eller porcelænstepotte
Vandtemperatur: 70° C
Trækketid: 1-3 minutter
Udtræk: Mindst 4 gange
Gong Fu metode
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas- eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 70° C
Trækketid: 30 sekunder, lidt længere de efterfølgende gange
Udtræk: Mindst 4 gange
Prisen per 200 ml kop, når bladene genanvendes
3 gange: 4,50 kr.
4 gange: 3,37 kr.
Lotte –
Dette er første gang jeg smager gul te.
Første træk – 3 min. var meget kraftigt smagende. Der fremkom først en tørhed med bitternoter efterfulgt af en let ristet behagelig smag. Andet træk – 3 min var uden det første træks tørhed.