Ma Guo Tou Shu Puerh Bing
马锅头熟饼
Årgang 2012
Eksklusiv Lagret Shu Puerh
Til denne Ma Guo Tou Shu Puerh Bing anvendes de fineste teknopper og de første spæde blade af fin kvalitet fra tebuske, der er mellem 40-100 år gamle. Der bruges kun små blade af topkvalitet til at skabe denne unikke Shu Puerh og få den til at minde så meget som muligt om Qing-dynastiets kongelige families foretrukne Shu Puerh kage.
Temester
Skaberne af denne te temester Wang Xi Qun og temester Hu Hao Ming, som er 3. generations teproducent er anerkendt for deres Mao Cha*, da man ved kombinationen af de særligt udvalgte blade og den meget nøjsomme kontrol af gærings og fermenteringsprocesser, opnår en meget større sødme, og formindsker den jordagtige fornemmelse, som de fleste Shu Puerh teer har.
Smagsnoter
Denne meget specielle Ma Guo Tou Shu Puerh Bing er en af de sødere af slagsen. Den indeholder ekstremt mange smagsnuancer uden nogen former for bitterhed, og den skarpe, lyse røde farve indikerer, at den indeholder meget koncentreret næring. Dens smag er fyldig, men ikke tung, og den har en udtalt sødme i eftersmagen med noter af både ristede kastanjer, vanilje, svesker, figner, rosiner og brunkager med en anelse af elliker. Man kan indenfor Shu Puerh-kategorien roligt kalde denne te for meget kompleks og særlig. Aromaen får én til at tænke på duften af smuttede mandler, engelsk julekage, vanilje men også med et hint af læder, træ og sauna.
Lederen af Hestecaravanerne
Ma Guo Tou betyder ”Lederen af Hestecaravanerne”, som var den metode, man brugte til at transportere Puerh te i oldtiden. Lederne af disse hestecaravaner var ’naturligvis’ tilbøjelige til at drikke de allerbedste teer, der var til rådighed. Som følge heraf blev disse Ma Guo Tou’er senere betragtet som de bedste dommere til at gennemskue teens kvalitet. Billedet på denne Shu Puerh kage viser Tea Master Wang Xi Qun’s ansigt, fordi han tilbage i 70’erne har været en Ma Guo Tou. Hans job var at finde te dybt inde i skovene og sørge for at heste og arbejdere blev transporteret sikkert fra sted til sted.
Temester Wang Xi Qun er i dag stadig meget respekteret af de minoritetsgrupper i Yunnan, der ejer de fleste tetræer i skovene. I årevis har han opbygget respektfulde relationer med disse minoritetsgrupper, så han som en af de få, får lov at købe te fra de meget gamle, vilde tetræer.
Tekage
Hver kage indeholder 400 gram pressede blade. Der blev udvist omhu for ikke at over- komprimere bladene, således at luften stadig kan trænge ind i kagen og gør det muligt at fortsætte aldringsprocessen. Ingen kemisk gødning, pesticider eller herbicider er blevet anvendt i fremstillingen af denne te.
Denne Ma Guo Tou Shu Puerh Bing anbefales til folk, der ikke kender Puerh, da den er meget tilgængelige og rig i smagen uden nogen antydning af bitterhed.
Opbevaring
Teen har ubegrænset holdbarhed ved korrekt opbevaring
– Bør opbevares i et mørkt og godt ventileret lokaler
– Opbevares i papir eller stof og aldrig i plastik.
– Bør holdes adskilte fra andre lugte og dufte.
*Mao Cha er betegnelsen for teens rå, tørrede blade, før de presses til kager eller bliver fermenteret.
Temestre: Wang Xi Qun and Hu Hao Ming
Sæson: marts – april
Kultivar: ca. 40 år gamle lokale tebuske
Origin: Jing Gu, Xishuangbanna, Yunnan provinsen, Kina.
Plukkestandard: En knop med et ungt, lille let åbnet blad
Elevation: 946 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-5 minutter
Udtræk: 7 gange
Gong Fu metode
Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 7 gange
Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 1,62 kr.
5 gange: 0,97 kr.
7 gange: 0,69 kr.
Vibeke og Sika –
Vi har brugt 4 g af Ma Guo Tuo og 100 ml vand (98 grader) ved denne smagning. Teen er brygget i en Yixing potte. Vi startede med en trække tid på ca. 1 minut, og øgede tiden lidt for hver af de følgende infusioner.
Vores anmeldelse af denne te er som følgende:
Duft/Top toner: Rådne blade, læder
Mellem toner: Lidt krydret
Basis toner: Fersken
Teksturen er en anelse pulveragtig og den har en middel krop.
Vi synes at denne te er meget god
Alexander –
God Puerh te, Den er i starten lidt Valdnød , og bliver senere chokolade, og så karmeliseret i smagen.