Gyokuro Ho o
Gyokuro Ho o er den allerfineste kvalitets gyokuro fra vores japanske producent Ryo-o-en i Kyoto og har imponerende skovgrønne nålelignende blade, som udløser en klar lys gulgrøn farve, når der kommer vand på. Her venter en speciel smagsoplevelse, som passionerede tedrikkere vil tale begejstret om.
Teen er høstet i maj 2016 og har modnet på køl indtil november for at udvikle at udvikle dybde og smag. Forår er den perfect tidspunt at nyde denne te.
Gyokuro Ho o er Ryo-o-ens fineste kvalitet. Gyokuro som betyder “jade dug” på japansk, er lavet af at skygge te buskene i ugerne op til høsten. Processen hedder “Kabuse” og betyder at buskene dækkes af ved bambus måtter eller en lang telt lignede struktur. Ved at blokere solens stråler i at nå tebusken, er fotosyntese standset. Tebuskene reagere ved at udvikle meget bløde og tynde, dybe grønne teblade som kæmper for at fange solens lys.
Den kemiske sammensætning af planten ændres og der opstår højere koncentrationer af L-theanin aminosyre, kendt for sin umami smag og alpha hjerne bølge stimulerende egenskaber. Samtidig udvikler planten mindre catechiner (te tanniner),som giver te dens astringerende smag. Resultatet er en blød fond, næsten tangagtig kop af jade dugdråber.
Beliggenhed: Uji Japan
Producent: Ryo-o-en
Høst sæson: april-maj 2016
Brygning: i en lille glas kande eller tokoname
Mængde: 2 g pr. 200ml vand
Vandtemperatur: 40-60° C
Trækketid: 1-2 minutter
Udtræk: Mindst fire gange med gradvis forlænget trækketid. Kan drikkes hele dagen for at opkvikke, slappe af og inspirere.
For en unik umami oplevelse, prøv at brygge teen ved at lade en isterning smelte i 2 gram gyokuro teblade.
brian (verificeret ejer) –
Smager af forår, en fin te
Cecilie lemke (verificeret ejer) –
Mild og venlig the. Smager af forår og Friskhed.
Jeg kom til at tænke på en nyudsprungn sartgrøn bøgeskov.