Gopaldhara Premium First Flush Darjeeling
Årgang 2018
Eksklusiv Oolong te
Gopaldhara Premium First Flush Darjeeling er en tidlig høstet te fra april 2018. Teen er produceret på Gopaldhara te plantage i Mirik Darjeeling som grænser op til Nepal ved foden af Himalaya bjergkæde. Plantagen har en af de højeste elevationer i området med sin 2133 meter. Den høje elevation påvirker teens smag på en helt særlig måde, hvilket gør den unik og kendertegner Darjeeling som verdensklasse.
Kategorier
Vi kender begrebet terroir fra vinens verden. Darjeeling er en terroir og ikke blot en kategori som mange tror. Darjeeling kan være hvid, grøn, oolong eller sort. Det er bearbejdningsprocessen som afgør kategori. Man hører ofte at Darjeeling er en sort te og det er fordi mange har oplevet 2. Flush Darjeeling eller efterårs Darjeeling, som er en oftere forekommende te.
First Flush Darjeelings er lys gul eller amber i farven og ikke rød eller brun som de fleste sorte teer. Det skyldes at enzymet polyfenoloxidase ikke er tilstede i de tidligt høstede teer, derfor kan bladene ikke oxidere og blive sorte. Det skaber forvirring mellem kategorier, men Darjeeling kan være hvid, grøn, Oolong eller sort.
Gopaldhara Premium First Flush er let oxideret og rullede, derfor er den kategoriseret som Oolong.
Gopaldhara Teplantage
Gopaldhara Te plantage blev grundlagt i 1881. En plantage med en meget lang arv af teproduktion og i dag er den kendt for sine mange eksperimenterer med dyrkning af forskellige kultivar. Samt anvendelse af forskellige fremstillingsteknikker for at fremhæve terroirs unikke karakterer. Plantagen har nogle af de ældste tebuske i Darjeeling og er under den kyndige vejledning af Shiv Saria, som også er bestyrelsesmedlem Toklai research Institut i Darjeeling & Assam.
Smagsnoter
Gopaldhara Premium First Flush te er kendt for sin livlige bid og en overflod af frisk smag, som kan beskrives som ren med en delikat skarphed. Det frembringer noter af bagte småkager, abrikoskerner og flødekaramel. Det er en te, der er ren i smagen og med en blød eftersmag.
Teproducent: Shiv Saria
Sæson: 11. april 2018
Kultivar: Darjeeling Kultivar Ambari Vegetative (AV2)
Origin: Gopaldhara Tea Estate, Mirik, Darjeeling, India
Plukkestandard: En knop og to blade
Elevation: 1676-2133 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur:90o C
Bryggetid: 2-3 minutter
Udtræk: Minimum 1 gang
Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 90o C
5 gram til 200 ml. Vand
Bryggetid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk 1-3 gange
Lili Britt Jacobsen –
Jeg har været så heldig at smage denne skønne oolong te, og den er nu i skarp konkurrence med min favorit oolong te ‘Gudindens barmhjertighed’. Karamel- og smøragtige noter, uhm!