Five Doors to Heaven Shu Puerh Bing
Wu Fu Ling Men 五福临
Sjælden Gushu Shu Puerh Bing
Wu Fu Ling Men 五福临门 betyder Five Doors to Heaven – fem døre til himlen. Når man smager på teen, føles det som at opleve et åbent dør i himlen.
Bladene er omhyggeligt udvalgt af puerh-mester Mr. Huang. Mr Huang besidder årtiers erfaring i te fermentering og lagring. Han har overvåget hele processen fra plukning til lagring og smagen er et resultat af fagligt kontrolleret naturlig gæring. Det demonstrerer, hvordan viden og erfaring med forskellige fermenteringsteknikker er nøglen til at producere ekskvisit Shu Puerh.
Bearbejdning
Teen blev høstet i juni 2015 i Wulian bjerge i Jingdong ved Puerh city. Området er i Yunnan i det sydvestlige Kina. Wulian bjerge ligger mellem 2500-3300 meter over havet og er kendt for sin mere end 100 år gamle biodynamisk tehaver.
Plukkestandard er en teknop og tre blade, som er den samme standard, der anvendes til Sheng Puerh. Teen er fermenteret af temaster Deng Rong (邓荣) i sin fabrik Runhui i Menghai (勐海润辉茶) ca. 90 dage ved en konstant temperatur af 56o C.
Teen blev presset til kager på Zhongyi tefabrik (众益茶厂) i november 2016, hvorefter kagerne har fået lov til at hvile indtil nu, hvor de er klar til at drikke.
Smagsnoter
Smagen af denne te domineres af karamel, smør, mælkechokolade og et strejf af krydderi og honning, der gør det til en vinder for alle tedrikkere. Teen anbefales til dem, der er skræmt af fermenteret teer eller dem, der har haft en dårlig oplevelse med en lavere kvalitets Puerh te.
Når teen er brygget ligner farven sveskesaft og giver en silkebløde og smørende fornemmelse når man synker den. Teen efterlader en ren mundfornemmelse.
Five Doors to Heaven Shu Puerh Bing må simpelthen opleves. Der er, som altid i en begrænset mængde, så køb mens de stadig er på vores hylder. Det er en yderst vellykket tekage, som har en rig smag, der kun bliver bedre med lagring.
Temaster: Mr. Huang & Deng Rong
Sæson: juni 2015
Kultivar: Da Ye Zhong – lokal assamica variant
Origin: Jingdong County, Pu Er City, Yunnan, Kina
Plukkestandard: 1 knop og 3 blade
Elevation: 2500-3300 meter
Brygningsmetoder
Skyl altid Shu Puerh bladene i 98o C varmt vand i ca. 10 sekunder og kasserer af hensyn til smagen.
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 4-6 gange
Gong Fu metode
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i Gaiwan, glas, eller porcelænskande eller i en Yixing potte.
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 30 sek – 5 minutter. Lad bladene træk i 30 sekunder det første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk: mindst 7 gange
Opbevaring
Puerh te har ubegrænset holdbarhed, så længe man opbevarer den korrekt. Teen skal opbevares i papir, stof eller kurve væk fra fugt, dufte og andre lugtegener. Teen må ikke opbevares i plastik, dåser eller andre beholdere, som kan standse teens naturlige mikrobiel bakterie.
Pris pr 200 ml kop, når bladene genanvendes:
- udtræk 1,67 kr.
- udtræk 1,00 kr.
Viste du at
Shu eller kogt Puerh er fermenteret te med en mangfoldighed af vilde bakterier og mycelium aktivitet. Undersøgelser har vist, at Puerh kan indeholde næsten 400 forskellige svampestammer og op til 600 forskellige bakterier.
Bakterier og fungi lever i symbiose naturligt på tebladene af gammel tetræer. Vi har hundredvis af mikroorganismer i vores krop, uden dem kunne vi ikke leve. Polyfenoler giver svampene mulighed for at vokse, men neutraliserer toksinerne.
Dr. Hui Zhang –
I became acquainted with Five Doors to Heaven Shu Puerh in Chengdu in China, where tea master Mr Huang lives. It was a pleasure meeting with him. We talked about Shu Puerh tea with good qualities but also affordable. He recommended this tea to me. It meets all the demands of a good Shu Puerh, wine-like colour and smooth taste.
As a doctor of Chinese medicine, I prefer to drink Shu Puerh in the winter time because it has a “warm nature” and “sweet taste”. It promotes digestion especially if you eat a lot of sugar or fat. I usually drink Shu Puerh in the morning and in the evening after a meal. Thanks to this Shu Puerh, I feel energetic all day and I am able to sleep well at night.