Da Ye Xiao Qing Tuo Cha Sheng Puerh
Årgang 2013
Luksus Dagligdags Lagret Sheng Puerh
Da Ye Xiao Qing Tuo Cha Sheng Puerh bedre kendt som Big Leaf Sheng Tuo Cha er høstet i foråret og kommer fra Meng Hai tetræer i det sydlige Yunnan i Kina.
Når Maocha* er sorteret, dampes de tørrede blade let. Derefter pakkes bladene i små bomuldsposer for så at blive presset til Tuo Cha. Klædet fjernes og Tuo Cha’ene tørres, hvorefter de pakkes i papir.
Smagsnoter
Den bryggede te efterlader en blød og behagelig smag og et lyst honningfarvet udtræk. 2. og 3. udtræk anses for at være de bedste.
Da Ye Xiao Qing Tuo Cha Sheng Puerh vejer 4,5 gram, den perfekte størrelse til en lille kande te uden den bliver for stærk.
For førstegangs tedrikkere af Sheng Puerh er disse små Tuo Cha fortrinlige, da man ikke skal bekymre sig om, hvor meget vand der skal til. Huskereglen er et gram te til en dl. vand. Læg en Tuo Cha direkte i en lille potte eller halvdelen i latteglas, hæld kogende vand over, så er den klar til servering. Gentag processen så mange gange, du synes, der er smag til.
Nyd Da Ye Xiao Qing Tuo Sheng Chas fyldige og lange søde eftersmag. En sødme man fornemmer allerede efter de første par mundfulde af teen.
Mao Cha
Mao Cha er betegnelsen for den te, der har gennemgået de indledende processer: plukning, hvile, let ristning i en wok for at standse enzymerne, håndrulning og endelig tørring. Når den proces er gennemført, kan Mao Cha bruges til fremstilling af diverse Puerh teer.
Opbevaring
Sheng Puerh te er aldrig færdig-udviklet og har derfor behov for at ”ånde”, så den må ikke opbevares i plastik eller i lufttætte dåser. Teen har godt af at ligge i papir, stof eller en kurv.
Sæson: primo april
Kultivar: Yunnan Da Ye blade
Origin: Meng Hai, Xishuangbanna, Yunnan provinsen, Kina.
Plukkestandard: 1 knop og 2 blade
Elevation: 1300 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 5-6 gange
Gong Fu metode
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand (tuo Cha)
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 6 gange
Prisen per 200 ml. Kop når bladene genanvendes
3 gange: 1,05 kr.
4 gange: 0,79 kr.
Sika (verificeret ejer) –
Jeg har brugt 1 tou cha af Da Ye Xiao Qing og 200 ml vand (98 grader) ved denne smagning. Teen er brygget i en keramik kande. Jeg startede med en trække tid på ca. 10 sekunder, og øgede tiden lidt for hver af de følgende infusioner.
Min anmeldelse af denne te er som følgende:
Duft/Top toner: Urter, grøntsager, fugtig jordbund, lidt røget
Mellem toner: Flødestuvet spinat, sødlige blomster, træ
Basis toner: Abrikos
Teksturen er lidt fyldig og smagen er middel sødme.
Hvis denne te trækker for længe bliver teen/væsken uklar og smager meget bitter.
nigel tonto ching –
Disse små tuo cha er geniale, når man skal ud og undervise eller er på rejse. Man kan altid har nogen god the med uden at man skal have en dåse eller pose med løs te. Jeg tager dem også med nogen gange når jeg skal på café. Livet er for kort til dårlig the!!