Yixing Zisha tepotte

DKK 1.399

200 ml.

Anbefales til sort, Oolong eller Puerh te

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1-POT-YIX-ZH-200 Kategorier: , , , Tags: , , , , ,

Yixing Zisha tepotte

Denne Yixing Zisha tepotte er håndlavet af det fineste Zisha violette ler og et fint eksempel på en traditionel Yixing Zisha tepotte. Pottens højde gør, at der er plads til at de store blade fra sort te, Rock Oolong og Puerh kan bevæge sig frit, når der hældes vand i potten.

Gong Fu Cha

Det er ofte sort te, Oolong og Puerh som er anvendt til Gong Fu Cha. Fordi de kan tåle at blive brygget på mange gange, nogen gange op til 20 gange eller mere. En te af denne kalibre fortjener at bliver brygget i en Yixing Zisha tepotte.

Ved at anvende den traditionelle kinesiske brygningsmetode Gong Fu Cha, brygger man teen med stor omhu, og tepotten er måske det vigtigste element i denne proces. Te-værten skal matche teen med potten og antallet af gæster, der serveres for.

Potten skal tillige være velegnet til hverdagsbrug og derfor behagelige at håndtere og smuk at se på igennem tiden.

Plejning af potten

Yixing tekande er porøs og skal mættes med teens aroma under brygning. Derfor skal potten kun renses i hånden med lunkent vand. Efter langvarig brug udvikler potten en belægning, der bevarer teens smag og farve. Den fine violette ler vil hurtigt opbygge en særlig glans ved hyppig brug.

Prisen på Yixing tepotter afhænger generelt af faktorer som pottens alder, ler, kunstner, stil og produktionsmetoder. De dyrere potter er lavet i hånden ved hjælp af træ- og bambusværktøjer til at forme leret, mens billigere Yixing-potter fremstilles ved støbning.

Yixing potter må aldrig komme i opvaskemaskine eller anvende rengøringsmiddel. Anvend altid kalkfrit vand når du brygger teen, dels pga smagen men også for at holde din Yixing Zisha tepotte fri for kalk.

Anbefalet sort te, Oolong te eller Puerh te

Læs mere om Yixing Potte her 

print

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Yixing Zisha tepotte”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...