Yixing Xi shi Zhu Ni Tepotte

DKK 1.450

Udsolgt

150 ml

Anbefalet te Sort, Oolong eller Puerh

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1-yx-xsh-150 Varekategorier: , , , Tags: , , , , , ,

Yixing Xi shi Zhu Ni Tepotte

Yixing Xi shi Zhu Ni Tepotte er håndlavet af ægte Zhu Ni ler fra Yixing, Kina. Denne meget traditionelle og elegante håndformede Xi Shi ler-potte er lavet af det klassiske og berømte røde sand-ler fra Yixing. Det øreformede håndtag, den lille tud og det afrunde låg afbalancerer potten. Faconen med den runde krop og den store åbning gør den velegnet til storbladede teer som Tie Guan Yin og andre lette Oolong teer eller Puerh teer. Det er en dejlig Yixing Xi shi Zhu Ni tepotte, som er nem at bruge og rengøre. Rens den kun i hånden med lunken vand.

Yixing tekande er ofte mellem 100 til 250 ml og mindre end de vestlige tepotter. Teen brygges i nogle få sekunder, før den serveres for gæster. Denne form for tebrygning hvor de samme teblade genbruges flere gange, hedder Gong Fu. Yixing potten bruges normalt kun til rene teer af finere kvalitet til flere gangs brygninger. Gong Gu betyder ligesom Kung Fu at gøre sig umage. Kineserne drikker traditionelt fra kopper, der holder mindre end 30 ml te og bliver fyldt gentagne gange. Det første bryg bruges normalt kun til at rense teen, tekande og kopper og må ikke indtages.

Yixing tekande er porøs og vil med tiden absorbere teens aroma under brygning. Efter langvarig brug udvikler potten en belægning, der bevarer teens smag og farve. Det fine røde ler vil hurtigt opbygge en lys glans.

Generelt er prisen på Yixing tekande afhængig af faktorer som alder, ler, kunstner, stil og produktionsmetoder. De dyrere potter er formet i hånden ved hjælp af træ- og bambusværktøjer til at forme leret, mens billigere Yixing-potter fremstilles ved støbning.

Må ikke komme i opvaskemaskinen og anvende ikke rengøringsmiddel.

Anbefalet te Sort, Oolong eller Puerh

print

Yderligere information

Vægt 150 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Yixing Xi shi Zhu Ni Tepotte”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...