Yixing Qing Shui Ni Zisha tepotte

(1 kundeanmeldelse)

DKK 1.199

120 ml

Anbefalet te sort, Oolong eller Puerh te til denne potte

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1-POT-YIX-ZH-120 Kategorier: , , , Tags: , , , , ,

Yixing Qing Shui Ni Zisha tepotte

Yixing Qing Shui Ni Zisha tepotte er lavet af den fineste Qing Shui Ni Zisha violette ler. Denne Yixing Qing Shui Ni Zisha tepottes design har en afrundet krop, som giver plads til, at bladene kan bevæge sig frit når der hældes vand i potten. Potten har en lang tud som gør det lette at servere teen. Pottens forme er ideel til Oolong te, såsom Tie Guan Yin , hvor bladene er tæt komprimeret og åbner under brygning.

At brygge te er en proces, hvor tebladets cellevæg nedbrydes for at frigive dens smag. Ved hjælp af den traditionelle kinesiske brygningsmetode, kaldet Gong Fu Cha (te med stor omhu), er tepotten måske det vigtigste element i denne proces.

Te-værten skal matche den rigtige størrelse og form på tepotte, typen af ler og fyringstemperatur med den rigtige type te og antallet af gæster, der serveres for. En tepotte bruges hver dag, og bør derfor være behagelig at håndtere og attraktiv at se på igennem tiden.

Yixing tekande er porøs og vil med tiden absorbere teens aroma under brygning. Derfor skal potten kun renses med lunken vand i hånden. Efter langvarig brug udvikler potten en belægning, der bevarer teens smag og farve. Den fine, violette ler vil hurtigt opbygge en særlig glans ved hyppig brug.

Prisen på Yixing tepotter afhænger generelt af faktorer som pottens alder, ler, kunstner, stil og produktionsmetoder. De dyrere potter er lavet i hånden ved hjælp af træ- og bambusværktøjer til at forme leret. Mens billigere Yixing-potter fremstilles ved støbning.

Yixing potter må aldrig komme i opvaskemaskine eller anvende rengøringsmiddel. Anvend altid kalkfrit vand når du brygger teen, dels pga smagen men også for at holde Yixingpotte fri for kalk. Læs mere om Yixing Potte her 

Anbefalet te sort, Oolong eller Puerh te til denne potte

 

 

 

print

1 anmeldelse af Yixing Qing Shui Ni Zisha tepotte

  1. Nigel Tonto Ching (verificeret ejer)

    Meget flot og harmonisk design og et virkelig flot styk håndværk.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *