Yixing Hong Ni Tepotte

DKK 1.450

225 ml.

Anbefalet te hvid, gul, grøn eller Oolong.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1-XY-HNG-225 Kategorier: , , , Tags: , , ,

Yixing Hong Ni Tepotte

225 ml.

Et fint eksempel på en Yixing Hong Ni tepotte. Håndfremstillet i det berømte rødbrune ler. Tekanden er håndformet, men ikke drejet på et hjul. Det tager kunstneren en hel dag at fremstille en enkelt potte.

Denne Yixing Hong Ni tepotte er ideel til alle te-typer, men er især velegnet til hvid, gul, grøn og de lyse Oolong teer. Vælg hvilken kategori kanden skal anvendes til, da leret optager smagen af teen og gengiver den ved næste bryg.

For at brygge te efter Gong Fu principper har man behov for en lille Yixing potte som denne. Gong Fu er en bryggemetode, hvor teen laves med særlig omhu i små potter for at frigive aroma og næringsstoffer fra teens blade. Te-værten skal matche tepottens størrelse og form med den rigtige type te og antallet af gæster.

Yixing-tepotte er porøs og vil med tiden absorbere teens aroma, derfor skal potten kun anvendes til en bestemt kategori af te og renses med lunken vand i hånden.

Efter langvarig brug udvikler potten en belægning, der bevarer teens smag og farve. Den fine violette ler vil hurtigt opbygge en særlig glans ved hyppig brug.

Prisen er på Yixing-tepotter afhænger generelt af faktorer som pottens alder, ler, kunstner, stil og produktionsmetoder. De dyrere potter er lavet i hånden ved hjælp af træ- og bambusværktøjer til at forme leret, mens billigere Yixing-potter fremstilles ved støbning.

Denne lille tepotte er fantastisk til dem, der søger en begynder-potte i Yixing ler, eller til dem, der gerne vil udvide deres eksisterende samling med en dagligdags-potte til flere personer.

Må ikke komme i opvaskemaskinen og anvende ikke rengøringsmiddel. Anvend altid kalkfrit vand når du brygger teen, dels pga smagen men også for at holde Yixingpotte fri for kalk.

Anbefalet te Hvid, gul, grøn eller Oolong te

Læs mere om Yixing Potte her 

print

Yderligere information

Vægt 165 g