Grøn Kähler Duftekop

(1 kundeanmeldelse)

DKK 89

40 ml. Duftekop

Håndbearbejdet af pottemager Lars Kähler

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1-ARO-SET-WT Varekategorier: , Tag:

Grøn Kähler Duftekop

Grøn Kähler duftekop består af en lang tynd kop og en lille skålformet tekop. Den lange duftekop bruges til at dufte aroma af Oolong teer men den lille kop er til at drikke teen af.

Duftekoppe er en nem og sjov måde at nyde alle former for te, især Oolong te. I mandarin kaldes de “wen xiang bei“, som betyder “duftekop”

Måden man bruger duftekopper på er som følger:
Man hælder teen i den lange kop og sætter den lille kop på toppen af duftkoppen som et låg.

Derpå tager man med højre hånds tommel-og pegefinger fat om sættet så højre tommelfinger er på bunden af duftkoppen og pegefingeren øverst på bunden af drikkekoppen. Løft ikke kopperne for højt (ifølge kineserne højst til hjertet).

Vend derpå kopperne på hovedet i en langsom, jævn bevægelse væk fra kroppen, så teen ikke spildes. Drikkekoppen er nu nederst og aromakoppen øverst.

Tag drikkekoppen i venstre hånd og løft duftkoppen langsomt op i cirkulære bevægelser, imens teen flyder i den lille drikkekop.

Drik af den lille skålformede drikkekop, imens du nyder aromaen fra den lange duftkop. På grund af den aflange facon vil duftkoppen holde på aromaen og være meget mere aromatisk, når den er tømt for te.

Duftekoppe bruges til vurdering af højt kvalitets Oolong te og er ofte anvendt af professional tefolk og te-entusiaster. Sandsynligvis var disse kopper oprindeligt udviklet til Oolong. Men kan være nyttige til at værdsætte Puerh og nogle japanske grøn teer. Det vil være op til hver enkelt te-drikker at afgøre, om kopperne hjælper til at nyde de forskellige elementer af te.

print

Yderligere information

Vægt 100 g

1 anmeldelse af Grøn Kähler Duftekop

  1. brian (verificeret ejer)

    Giver oolong te en helt ny deminson

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...