Japansk Tokoname Kyusu tekande

DKK 399

250 ml

Særdeles velegnet til brygning af de fleste grønne teer særlig japanske teer, som Shincha, Sencha og Gyokuro

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 2-tknm-ks-srt Varekategorier: , , Tags: , , , ,

Japansk Tokoname Kyusu tekande

Denne Japanske Tokoname Kyusu tekande er en elegant håndlavet tekande, som rummer 250 ml.

Tokoname refererer til navnet på byen i Japans Aichi området, som er berømt for sin keramik-produktion helt tilbage fra 1100 tallet.

Kyūsu

Denne form for tekande har gennem mange år været anvendt til te-ceremonier i Japan.  Tokoname Kyusu tekander er særdeles velegnede til brygning af de fleste grønne teer, særligt japanske teer som Shincha, Sencha og Gyokuro.

En fælles misforståelse er, at en Kyusu tekande altid har et sidehåndtag. Ordet “kyūsu” betyder “tekande” og ikke ”sidehåndtag”, som mange tror. Men navnet Kyusu anvendes også til kander med et sidehåndtag.

Oprindeligt var denne form for tekande let at hælde fra, når man sad på en tatami-måtte i et traditionelt japansk terum. Værten sad på tværs af gæsten, når teen skulle hældes. Kyusu har et cylinder-formet håndtag placeret 90 grader fra tuden, som gør det let at hælde med den ene hånd.

Formen er effektiv, når der skal hældes op i flere små kopper ad gangen. Teen i bunden af tekanden har tendens til at blive stærk ret hurtigt, derfor skal teen hældes meget hurtig for at undgå bitterheden.

Anvend kanden til én tekategori, da kanden vil optage teens mange olier og smagsprofiler i leret. Efterhånden vil kanden få en særligt patina og vil gengive teens unikke smag ved de efterfølgende bryg.

Vær opmærksom på, at tekanden kun må renses med varmt vand, da rengøringsmiddel vil ødelægge kandens evner til at fremhæve smagen af te.

Denne tokoname Kyusu tekande er den perfekte tekande til japanske te-elskere.

print

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Japansk Tokoname Kyusu tekande”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...