Isshin Tokoname Kyusu

(1 kundeanmeldelse)

DKK 399

360 ml

Særdeles velegnet til brygning af de fleste grønne teer særlig japanske teer, som Shincha, Sencha og Gyokuro

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 2-tknm-sshn Varekategorier: , , Tags: , , , , ,

Isshin Tokoname Kyusu

Denne Japanske Isshin tokoname Kyusu er en elegant håndlavet tekande, som rummer 360 ml.

Tokoname refererer til navnet på byen i Japans Aichi området, som er berømt for sin keramik-produktion helt tilbage fra 1100 tallet.

Irabo keramik

Kanden er lavet af den meget anerkendte Irabo keramik, som er en grov og stenet gul ler-art. Irabo-ler blev oprindeligt lavet i begyndelsen af det syttende århundrede i Korea, hvor teknikken efterfølgende fandt vejen til Japan.

Denne form for tekande har gennem mange år været anvendt til te-ceremonier i Japan.  Isshin tokoname Kyusu tekander er særdeles velegnede til brygning af de fleste grønne teer, særligt japanske teer som Shincha, Sencha og Gyokuro.

Kyūsu

Denne form for tekande har gennem mange år været anvendt til te-ceremonier i Japan.  Isshin tokoname Kyusu tekander er særdeles velegnede til brygning af de fleste grønne teer, særligt japanske teer som Shincha, Sencha og Gyokuro.

En fælles misforståelse er, at en Kyusu tekande altid har et sidehåndtag. Ordet “kyūsu” betyder “tekande” og ikke ”sidehåndtag”, som mange tror. Men navnet Kyusu anvendes også til kander med et sidehåndtag.

Oprindeligt var denne form for tekande let at hælde fra, når man sad på en tatami-måtte i et traditionelt japansk terum. Værten sad på tværs af gæsten, når teen skulle hældes. Kyusu har et cylinder-formet håndtag placeret 90 grader fra tuden, som gør det let at hælde med den ene hånd.

Denne form for tekande anvendes meget i Japan til brygning af Sencha grøn te. Formen er effektiv, når der skal hældes op i flere små kopper ad gangen. Teen i bunden af tekanden har tendens til at blive stærk ret hurtigt, derfor skal teen hældes meget hurtig for at undgå bitterheden.

Anvend kanden til én tekategori, da kanden vil optage teens mange olier og smagsprofiler i leret. Efterhånden vil kanden få en særligt patina og vil gengive teens unikke smag ved de efterfølgende bryg.

Vær opmærksom på, at tekanden kun må renses med varmt vand, da rengøringsmiddel vil ødelægge kandens evner til at fremhæve smagen af te.

Isshin tokoname Kyusu tekande er den perfekte tekande til japanske te-elskere.

print

1 anmeldelse af Isshin Tokoname Kyusu

  1. brian (verificeret ejer)

    Meget fed tekande

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...