Chasen bambus piskeris

DKK 165DKK 185

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , Tags: ,

Chasen bambus piskeris

Dette chasen bambus piskeris er lavet i hånden af et stykke bambus. Der ligger mange timers håndarbejde bag udførelsen af dette lille, uundværlige redskab, hvor hvert hår er håndformet. Formålet med en chasen er at tilføje luften til din matcha te ved at skabe det klassiske skumlag på toppen.

Til at lave en skål matcha skal der anvendes ca. 1½ chashaku skefulde af sigtet matcha i en chawan. Hæld ca. 1 deciliter 80ºC vand over matchaen og pisk den til der dannes fine skumbobler på overfladen. Pisk med løst håndled i en “M”-formet bevægelser i 1 til 2 minutter.

Teen serveres omgående, når den er færdigpisket.

Benyt kun varmt vand til rengøringen, og lad Chasen piskeriset lufttørre, mens det står på håndtaget.

En chasen er et lille kunstværk, hvor bearbejdningsteknik er mere end 500 år gammel.Den udføres stadig i hånden af dygtige håndværkere, der benytter de samme redskaber som man benyttede dengang.

Hvordan er en chasen lavet

Chasen bambus piskeris produktion er en relativt skjult industri, ikke mange håndværkere fremviser deres kunst og omhyggelige håndværk.

Der er seks store skridt, når man skal fremstille en chasen:

  1. chasen begynder som et enkelt stykke bambus. Træet skrælles og skæres i 16 eller 20 lige store dele for at danne piskerisets grundlæggende form. (Det kan jo variere afhængigt hvormange hår chasen skal have.)
  2. De 16 eller 20 dele deles igen til 80 eller 100 individuelle hår.
  3. Håndværkeren dypper hårene i varmt vand, som gøres tynd med et barberblad, glattes ud og formes.
  4. Hårene går gennem en efterfølgende proces med barbering, hvilket giver piskeriset sit koniskudseende form. Formen hjælper Matchaen med at slippe piskeriset, når teen piskes.
  5. Hårene bliver opdelt i en indre og ydre sektion ved, at en tråd syes igennem hver enkelt hår i hånden.
  6. Højden og afstanden mellem hårene bestemmes ved at indsætte en bambusske mellem de to sektioner. Til sidst formes chasen til sin ikoniske, smukke form

Pas på din chasen

For at holde facon og forlænge levetiden på din chasen anbefales det at anskaffe en chasenholder. Ved at opbevare den på holderen tørrer den hurtigere, så den ikke udsættes for mug og faconen bevares, så hårene ikke knækker.

Sørg for at rense chasen efter hvert brug og sørg for,  at den ikke er i kontakt med fugt i længere tid ad gangen. Anvend Aldrig kogende vand til at rense den, så mister chasen sin facon.

Undersøg chasen for beskadiget hår inden anvendelse. Knækket hår fjernes, før der piskes en skål matcha.

 

Vil du lære at lave Matcha te? Så se denne video:

print

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Chasen bambus piskeris”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...