Binchotan trækul

DKK 139

Størrelse ca. Ø30×170 mm

Binchotan trækul til rensning af postevand.

 

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 2-BN-TRKL Kategorier: , , Tags: , ,

Binchotan trækul

Binchotan trækul til rensning af postevand.

Kalk findes naturligt i vores drikkevand, eftersom det hives op fra undergrunden, som til dels består af kalk. Nogle områder i Danmark indeholder mere kalk end andre. Områder med meget kalk og magnesium har hårdt vand, hvor områder med mindre kalk og magnesium har blødt vand.

Ulempen med hårdt vand er, at det kan forkorte levetiden på din elkedel, men endnu vigtigere er, at det ødelægger smagen af en god kop te. Da te er 99% vand, er vandets kvalitet afgørende for brygning af te.

Te indeholder flavonoider, som betragtes som de sundhedsmæssige fordele ved en kop te. Disse reagerer med kalk i vandet og afgiver en bitter smag, samtidigt vil denne kemiske reaktion være med til at danne den mørke legering i koppen, som fejlagtig fortolkes som garvesyre. Som alle teentusiaster ved, findes der ikke garvesyre i te, men flavonoider. For at undgå disse reaktioner anbefales det, at man anvender kalkfrit, blødt vand. Har man ikke adgang til blødt vand, kan man enten købe det på flasker i supermarkedet, hvor vi anbefaler vandet fra kilden Denice, som stammer fra Hedensted i Østjylland, eller anvende et Kishu Binchotan trækul i postevandet fra vandhanen.

Fremstilling

Binchotan trækul fremstilles i Kishu region i Japan og brændes via ekstremt høje temperaturer, efterfulgt af en hurtig afkølings proces. Bearbejdningsprocessen gør, at kullet bliver ekstremt porøs og kan opsuge urenheder som kalk, klor, tungmetaller og dioxiner og efterlader vandet blødt.

Brygger man te hver dag, kan man med fordel putte en Binchotan trækul stang direkte ned i sin elkoger. Vær opmærksom på, at det første afkog skal kasseres for støv fra kullet. Hvorefter de efterfølgende kogninger er egnet til at brygge teen. Med tiden vil kullet være kalket til, hvor stangen så bare skal erstattes med en ny.

Det er en billig måde at få blødt vand på og samtidig forlænge elkedlens holdbarhed. Til cafeer og restauranter, der synes, det er for besværligt med flaskevand, anbefaler vi Binchotan trækul.

print

Yderligere information

Vægt 120 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Binchotan trækul”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...