Lagret Lapsang Bohea

Bedømt som 5.00 ud af 5 baseret på 1 kundeanmeldelse
(1 kundeanmeldelse)

DKK 210

25 g

Sjælden lagret sort te fra 2012

Oplev lag på lag af raffineret let maltet røg, smør og frugtagtig sødme med aromaer af orkideblomst og en dejlig frugtagtig honning-sødme, som dvæler længe i munden.

På lager

Print

Lagret Lapsang Bohea

årgang 2012

Sjælden Sort te

Der er en verden til forskel mellem vores lagrede Lapsang Bohea og de kommercielle Lapsang Souchong teer. Det kan muligvis sammenlignes med en single malt whisky, som har fået lov til at lagre på egetræsfade. Autentisk Lapsang Bohea burde opleves af alle te-elskere mindst en gang i livet.

Smagsnoter

Lagret Lapsang Bohea giver et rigt, gyldent honning-farvet udtræk, når den brygges. Med lag på lag af raffineret let maltet røg, smør og frugtagtig sødme med aromaer af orkideblomst og en dejlig frugtagtig honning-sødme, som dvæler længe i munden.

Sjælden te

Da der bliver produceret mindre end 1000 kilo af denne te hvert år, betragtes den som sjælden og eksklusiv. De små, spæde knopper som er fuldt oxideret, bliver langsomt tørret over lokalt fyrretræ og gør det til en utrolig sofistikeret te, der egner sig perfekt til en vellykket middag.

Terroir

Vores lagrede Lapsang Bohea stammer fra Tongmu landsbyen i Wuyi bjergene i Fujian-provisen, som ligger mellem 1500-2200 meter over havets overflade. Denne særlige sorte te er faktisk den allerførste sorte te, som blev skabt ved et tilfælde under Qing dynastiet. I dag anvendes disse sjældne blade til den meget eftertragtede Jin Jun Mei sort te der er solgt til utrolig høje priser.

Historien om Lapsang

Da en enhed soldater kom trætte igennem byen Tong Mu i Wu Yi i bjergene, lagde de sig til at sove i bøndernes ny-høstede teblade, der var bløde og duftede godt. Næste dag marcherede soldaterne videre.

Af frygt for at årets tehøst skulle gå tabt, tog tebønderne bladene og tørrede dem henover et fyrretræsbål for at speede tørringsprocessen op. Derved fik de intetanende skabt en helt ny type te, som det så siden skulle vise sig blev populær især hos den engelsk Premierminister Winston Churchill.

Siden 1979 er området omkring Tongmu blevet beskyttet af UNESCO som et naturreservat for sjældne sommerfugle og medicinske planter, derfor bliver te fra dette område dyrket efter biodynamiske principper.

Læs mere om sort te

Temester: Liang Jun De

Sæson: Ultimo april
Kultivar: Tongmu Qi Lan
Origin: Tong Mu, Wu Yi Bjerge, Fujian-provinsen, Kina
Plukkestandard: 1 knop eller 1 knop og 2 let åbnede blade
Elevation = 1500-2200 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 4 gange

Gong Fu metode

Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk: mindst 4 gange

Prisen 200 ml. per kop, når bladene genanvendes

3 gange: 2,24 kr.
4 gange; 1.68 kr.

Yderligere information

Vægt 50 g

1 visning af Lagret Lapsang Bohea

  1. Vurderet 5 ud af 5

    Henrik

    En fantastisk te med et blid røgaroma og en fyldig eftersmag. Denne te nydes altid med en særlig stemning, der minder om en god whiskey eller en fyldig cigar med vennerne på terrassen. Jeg byder denne te ofte til venner som normalt ikke drikker te – og det er altid et hit.
    En a mine absolutte favoritter til den perfekte hyggestemning.

Tilføj en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i…