Dian Hong Jing Ja Yunnan Golden Buds

Bedømt som 5.00 ud af 5 baseret på 1 kundeanmeldelse
(1 kundeanmeldelse)

DKK 110

Ming Qing First flush sjælden Yunnan sort te (begrænset) 2019

25 g

En rig sødme og en smag af ristede sødekartofler, karamel, cacao og malt uden en antydning af bitterhed.

Ryd
Print

Dian Hong Jing Ja Yunnan Golden Buds

Sjælden sort te

Dian Hong Jing Ja Yunnan Golden Buds stammer fra Bai Ying bjerg i Lin Cang området i Yunnan-provinsen i den sydvestlige del af Kina. Et område der er mest kendt for sine Puerh teer, men som også laver nogle fremragende og meget delikate sorte teer heriblandt vores Dian Hong Jing Ja Yunnan Golden Buds sorte te.

Terroir

Bai Ying bjerg er af videnskabsfolk kendt for sin mangfoldige, vilde te-træer. Igennem videnskabelige undersøgelser af disse planter, kunne man dokumentere, at teen oprindeligt stammer fra Yunnan i Kina.

Plukkestandard

Plukkestandarden på denne Dian Hong Jing Ja Yunnan Golden Buds sorte te er nænsomt plukkede knopper fra gamle tetræer. Disse træer er mellem 200-300 år gamle og teen er dyrket efter biodynamiske principper.

Når man kun anvender de spæde knopper fra det tidlige forår, vil den tørrede te have en smuk gylden farve og er ikke sort som andre sorte teer. Det skyldes de rige mængder antioxidanter og et lavt klorofyl indhold. Disse spæde knopper har også det højeste indhold af aminosyrer og er derfor en vidunderlig umami-oplevelse.

Håndværk

De små, fine baby hår på teknopperne er et tydeligt bevis på, at te-mesteren har formået at beholde dunene intakte som er en tegn på dygtighed og kvalitet. Når teen er færdigbearbejdet, er resultatet disse smukke, gyldne knopper, som afgiver mere smag og aroma end de fleste standardblade.

Smagsnoter

Teen har en dejlig fløjlsblød rund smag af blomster cacao og malt, der klinger over i en let sødlig eftersmag af honning. En virkelig lækker sort te, der aldrig bliver bitter. Bladene bør genanvendes flere gange for at opleve de mange unikke bryg.

Læs om sort te her

Temaster: Bi Wen Lin

Sæson: marts- primo april
Kultivar: Da Ye 200-300 år gamle tetrær
Origin. Yong De, Lin Cang området, Yunnan, Kina.
Pluk: 99% knopper
Elevation = 2700 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 3-5 gange

Gong Fu metode

Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 5 gange

Prisen per 200 ml. kop , når bladene genanvendes
3 gange: 2,93 kr.
4 gange; 2,20 kr.

Yderligere information

Vægt 25 g
Årgang

, ,

1 visning af Dian Hong Jing Ja Yunnan Golden Buds

  1. Vurderet 5 ud af 5

    Mette Rosleff

    En helt igennem fremragende sort te med varme og dybde. Og en af Simply Tea`s bedste efter min mening. En te med mange smagsnuancer og facetter. Burde alle smage!

Tilføj en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i…