Jing Gu Sheng Puerh Tou Cha

Bedømt som 4.50 ud af 5 baseret på 2 kundeanmeldelser
(2 kundeanmeldelser)

DKK 185

Årgang 2014

100 g

Eksklusiv Lagret Sheng Puerh 

Let bitterhed der hurtig udvikles og fylder ganen med honningsødme.

På lager

Print

Jing Gu Sheng Puerh Tou Cha

Årgang 2014

Eksklusiv Lagret Sheng Puerh

Vi var enormt heldige at finde disse sjældne Jing Gu Sheng Puerh Tou Cha på vores rejse i Lan Cang. Teen er presset til 100 grams skåle, som på kinesisk kaldes for “tuo cha”. Produktionen af denne te startede i Jing Gu regionen. Disse pressede teer blev solgt ved markedet i området af Tuo floden i Sichuan og har deraf deres oprindelse og navn.

Jing Gu Sheng Puerh Tou Cha har en meget usædvanlig, ung plukkestandard for en tuo cha, bestående af en knop og to blade. Vi anbefaler, at I nyder teen så længe lager haves. Gem den og oplev, at smagen udvikles og bliver bedre med alderen.

Terroir

Maocha til disse kager stammer fra meget gamle tetræer i Yunnan i Kina. Det er kun de fineste Puerh kager, der bliver produceret af disse blade, men på grund af 10 års tørke i Yunnan, findes der kun en begrænset mængde af bladene.

Jing Gu Sheng Puerh Tou Cha er produceret i Lin Cang provinsen, der er hjemsted for flere af vores bedste Puerh teer bl.a. vores fantastiske Da Xue Shan Snow mountain Sheng Puerh og vores White Dragon Whiskers Sheng Tribute Puerh.

Tehaven fra dette område blev først opdaget i 1997, efter at man havde fjernet en kæmpe afblomstret bambusskov på toppen af et 2750 meter højt bjerg.

Smagsnoter

Te fra Lan Cang området er kendt for sine tykke og bløde blade og teens dybe, intense smage. Når man smager på teen, opleves en bitterhed, der hurtig udvikles og fylder ganen med honningsødme. Denne bitterhed gør, at teen er den perfekte kandidat til at læge og lagre.

Teen er for dem, som sætter pris på dybe, komplekse smagsnuancer, astringens og en blomsteragtig aroma.

Opbevaring

Sheng Puerh te er aldrig færdig-udviklet og har derfor behov for at ”ånde”, så den må ikke opbevares i plastik eller i lufttætte dåser. Teen har godt af at lægge i papir, stof eller en kurv

Læs mere om Puerh te

Temaster: He Tian Neng

Sæson: primo april
Kultivar: Da Ye lokal Yunnan
Origin: Yunnan provinsen, Kina.
Plukkestandard: 1 knop og 2 blade
Elevation: 2750 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 5-6 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand

Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 6 gange

Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes

  1. udtræk 1,23 kr.
  2. udtræk 0,93 kr.
  3. udtræk 0,74 kr.

Yderligere information

Vægt 100 g

2 visninger af Jing Gu Sheng Puerh Tou Cha

  1. Vurderet 5 ud af 5

    nigel tonto ching (verificeret ejer)

    God, ung puerh. Den er allerede virkelig god, så jeg er spændt på om den overhovedet når at blive modent. Jeg har lige bestilt en til, fordi jeg kan ikke holde fingrene væk fra den!!

  2. Vurderet 4 ud af 5

    Daniel Brun

    Dette er en meget langtids holdbar te i duft og smag.

    Smag: den har en let røget smag som kommer frem på spisen af tungen, og hovedsmagen er en frisk grøn smag som fylder ud på hele tungen og munden, men der er også en eftersmag af engelsk lakris. Smagen holder helt til 6 udtræk, ved 7 udtræk er røgsmagen væk men den grønne smag og englesk lakris smagen er der i nu.ved 9 og 10 udtræk er der kunne den grønne smag tilbage.
    Duft: den dufter røget og grønt og duften holder til 8 udtræk men bliver mere let i smagen i 9 udtræk.
    Farve: Mørkegul.

    Brygget på gaiwan.
    trækketid 1 min og ved 6 udtræk 2 min.
    udtræk mindst 8 gange.
    lavet 10 udtræk ialt
    te smagning dato 04-01-2014.

Tilføj en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i…