Gong Ting Palace Shu Puerh 2012

DKK 129

Årgang 2012
50 g

Eksklusiv Lagret Shu Puerh
Teen har en let sødlig aroma, som minder om mælkechokolade. Smagen er sød med undertoner af vanilje og kakao.

Ikke på lager

Gong Ting Palace Shu Puerh

Eksklusiv Lagret Shu Puerh

Terroir

Gong Ting Palace Shu Puerh te kommer fra Xishuangbanna i den sydlige Yunnan provins i Kina i et område nær den gamle Pu’er by – byen der har lagt navn til Puerh te.

Gong Ting Palace Shu Puerh te gror mere end to tusind meter over havet. Bladene er meget homogene og plukkes mens de er spæde fra tetræer mellem 60 og 100 år gamle. Teen består udelukkende af småblade og knopper. De gyldne farvenuancer stammer fra teknopperne.

Ud af 1 ton mao cha* udvælges kun 30 til 60 kilo blade til denne te, hvilket fortæller lidt om hvor høj en kvalitet det er.

Smagsnoter

Teen har en let sødlig aroma, som minder om mælkechokolade. Smagen er sød med undertoner af vanilje, mørk chokolade og figner. Det er en te, der egner sig godt til førstegangs Puerh tedrikkere på grund af dens meget imødekommende fyldige og sødlige eftersmag, der ikke kommer i nærheden af at blive bitter.

Teens farve, når den er brygget, er skarp, klar med en flot, dyb rød undertone.

Gong Ting Palace Shu Puerh anbefales til folk, der er nye til Puerh, da den er meget tilgængelige og rig i smagen uden antydning af bitterhed.

Opbevaring

Teen har ubegrænset holdbarhed ved korrekt opbevaring
– Bør opbevares i et mørkt og godt ventileret lokaler
– Opbevares i papir eller stof og aldrig i plastik.
– Bør holdes adskilte fra andre lugte og dufte.

*Mao Cha er betegnelsen for de teens rå tørrede blade før de presses til kager eller bliver fermenteret.

Læs mere om Puerh te

Temester: Yang Bang Sheng

Sæson: marts
Kultivar: Yunnan Da Ye lokal te busk
Origin: Xishuangbanna i den sydelig Yunnan
Plukkestandard: 1 knop med 1 blade
Elevation: 2200 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-5 minutter
Udtræk: 5 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 5 gange

Prisen per 200 ml kop, når bladene genanvendes

3 gange: 1,58 kr.
4 gange: 1,19 kr.

print

Yderligere information

Vægt 50 g
Årgang

Land

Kina

Region

Yunnan

Smagsnoter

Flødeagtig, Frugtagtig, Maltet, Nøddeagtig, Ristet, Røget, Skovagtig, Smøragtig, Sødme, Umami

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Gong Ting Palace Shu Puerh 2012”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...