Huang Zhi Xiang

DKK 135

50 g

Eksklusive Dan Cong Oolong te

Teen brygger en lys og honninggul drik med en sød, fyldig krop og en let gardenia aroma.

Ryd

Huang Zhi Xiang – Dan cong

Dan Cong Oolong

Huang Zhi Xiang er en let oxideret og mellemristet Dan Cong Oolong. Når man brygger teen, får man en lys og honninggul drik med en sød, fyldig krop og en let gardenia aroma. Huang Zhi Xiang, som kan oversættes til “aroma af blomster fra citrus”, er den ideelle te til nye Dan Cong Oolong te-drikkere på grund af sin blomstrede duft, lette smag og sin overkommelige pris.

Terroir

Huang Zhi Xiang har sin oprindelse i Chaozhou i Kinas sydlige Guangdong-provins. Chaozhou er berømt for at producere Dan Cong Oolong te. Klimaet er tropisk, grænsende til subtropisk, og den gullige-røde jord er næringsrig og frugtbar. Ifølge Chaozhous lokale historie blev det nærtliggende Phoenix-bjerg omlagt til te-produktion for mere end 600 år siden.

Brygning

Dan Cong Oolong, også kendt som Phoenix Oolong, er ofte meget kompleks, men brygget korrekt er de yderst delikate teer. Disse teer kan være krævende at brygge, men brygger man dem efter europæisk metode med et gram te pr. dl. vand, vil man opleve en smag af blomster og sødme med lyse noter af honning. I Chaozhou vil et sådant lyst bryg blive betragtet som kedeligt. Den traditionelle metode til brygning af Phoenix Oolong bestræber sig på at understrege eftersmagen. Det betyder, at for utrænede ganer, kan teen opleves bitter i starten, men med en afslutning der er intens og vedholdende.

For at brygge Huang Zhi Xiang i traditionel stil, begynd med 5 gram teblade i en Gaiwan eller en lille tepotte. Vi foretrækker små potter af porcelæn eller glas til Dan Cong Oolong. Brug kogende vand og skyl først tebladene, lad derefter teen trække i ca. 30 sekunder. Ved anden og efterfølgende bryg, beregn ca. 1 minut med forlængelse af ca. 10 sekunder pr. gang. Når teen er brygget på denne måde, vil teen yde mere end 10 udtræk.

Læs mere om Oolong her

Temester: Ye Han Zhong

Sæson: april-maj
Kultivar: Huang Zhi Xiang stammer oprindelig fra Feng Huang Shui Xian
Origin: Chaozhou, Guangdong-provinsen, Kina
Plukkestandard: zhong kai mian – 2-3 let åbnede blade
Elevation: 1500 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 6 gange

Gong Fu metode

Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 10 gange

Prisen per kop (200 ml), når bladene genanvendes
3 gange: 1,80 kr.
4 gange: 1,35 kr.

print

Yderligere information

Vægt 50 g
Årgang

2015, 2018

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Huang Zhi Xiang”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...