Tai Ping Hou Kui 2017

Bedømt som 5.00 ud af 5 baseret på 1 kundeanmeldelse
(1 kundeanmeldelse)

DKK 149

10 g

Ikke på lager

Varenummer: 1-318-17-0010 Kategori:
Print
Tai Ping Hou Kui 2017

Tai Ping Hou Kui er en berømt grøn te fra byen Tai Ping i Anhui Provinsen i Kina. Bladenes form er usædvanligt lange og flade, en form de har opnået ved at blive formet i hænderne. Tai Ping Hou Kui’s høst-sæson begynder i midten af april. Vi har valgt en te høstet på denne tid, fordi bladene har en meget let og delikat smag.

Mange af de Hou Kui teer, der findes på markedet i dag,er lavet på blade høstet om sommeren. Det gør teerne billigere, til gengæld har de en anden og ‘tungere’ smag, som ligger langt fra den traditionelle lette smag, som kendetegner Hou Kui.

Selv om man genanvender Tai Ping Hou Kui bladene mange gange over mange udtræk, beholder de deres unikke form og dybe grønne farve. Tai Ping Hou Kui er en meget fascinerende te – både at se og smage på. Nyd den i et højt glas, så du rigtigt kan beundre bladenes smukke form, mens du indtager teen i ro og mag.

Om navnet Tai Ping Hou Kui: Tai Ping er navnet på det lokale sogn, Hou er navnet på Hou Keng landsbyen og Kui betyder groft sagt det ”bedste”.

En anden forklaring på navnet Hou Kui er at det betyder Abekonge (Monkey King). Og ifølge denne legende var Abekongen blevet syg og døde efter at have mistet sin søn.
En bonde fandt Abekongen og begravede ham, der hvor han lå. Året efter groede der nogle træer op ad jorden. Ifølge legenden var abekongen blevet transformeret til et træ, som han gav til bonden som tak for hans gode gerning.

Bonden plejede og passede træet godt, høstede bladene og formede dem til blade med skarpe kanter i siderne og spidse ender foroven og forneden. Og bladenes særprægede facon og unikke smag blev hurtigt meget populær og berømt i hele området.

Stammer fra: Hou Gang landsbyen, Yellow Mountain by, Anhui Provinsen, Kina.
Tebuskens navn: Shi Da Cha Zhong
Temaster: Wang Fang Sheng
Høstsæson: 15. -30. april
Plukkestandard: 2 store blade
Brygges: I glas eller porcelænskande
Mængde: 4-6 hel blade eller 2 gram
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: Første udtræk mindst 1 minut
Udtræk: Bladene kan genanvendes mindst 5 gange.

Prisen pr. kop, hvis bladene genanvendes 
3 gange: 10 kr.
4 gange: 7,50  kr.

 

Yderligere information

Vægt 10 g

1 visning af Tai Ping Hou Kui 2017

 1. Vurderet 5 ud af 5

  Daniel Brun

  Denne te var jeg virkelig spændt på at smage.
  Duft let af citron, smag af friske grønt og af grønne æbler har en
  let røget smag og er let krydret
  farve lys grøn. ved udtræk nummer 3 går den røget smag væk og den bliver letter i smagen som vare ved til 6 udtræk. Og efter min mening kan den trække meget mere.

  brygget på et gongfu te sæt, træk tid ca. 1 min.
  Har lavet 6 udtræk.

Tilføj en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *