Matcha Wako

Bedømt som 5.00 ud af 5 baseret på 1 kundeanmeldelse
(1 kundeanmeldelse)

DKK 165DKK 289

Ægte ceremonial matcha te fra Uji Japan med en rund og mættende umamismag som kendertegner kvalitet

Ryd
Print

Matcha Wako – “Usucha” tynd te

Ægte ceremoniel matcha fra Uji Japan

Matcha Wako er en ægte ceremoniel grøn pulver-te af den allerfineste kvalitet. Wako bliver produceret af Marukyu-Koyamen, som er Japans allerdygtigste matcha-producent fra Uji. Producenten har modtaget mange priser for sine Matcha-teer. Matcha Wako er af en særlig høj kvalitet, som anvendes til tynd te ved den japanske teceremoni (cha no yu).

Terroir

Matcha dyrkes kun i Japan. De vigtigste dyrkningsområder ligger i Uji nær Kyoto, der anses for det fineste terroir for matcha.

Matcha Wako har en rig og fyldig, cremet umamismag med grøntsagsagtige undertoner efterfulgt af sødme. Smagen skyldes det terroir, de er dyrket i samt de komplekse fremstillingsprocesser, som går forud for teens tilblivelse.

Fremstillingsprocesser

Før bladene bliver plukket, fremtvinger man den særlige aminosyre L-theanin ved at overdække planterne i op til 3 uger før høsten. Høsten finder sted i begyndelsen af maj. Det er resultatet af skygning af teen, der får den skrigende grønne farve frem, og gør, at smagen udvikles til en intens umamioplevelse, der kendetegner ægte matcha.

De friskplukkede blade dampes, tørres og ribber og stilke fjernes, så man kun har de bløde bladvæv tilbage, som kaldes for Tencha. Processen er egentlig den samme som anvendes til Gyokuro grøn te. Tenchaen lægges på køl lidt over frysepunktet indtil november, hvor teen modnes og bliver mere rund i smagen. Derefter males bladene til et meget fint pulver på en granit stenmølle. Processen tager en time, hvor man kan male ca. 40 gram matcha.

De mange måneders bearbejdning giver svar på, hvorfor ægte matcha koster mange penge sammenlignet med de mange kommercielle varianter, som fylder butikshylderne i disse matchabølgetider.

Kemi i te

Indholdet af koffein i matcha er meget højt, men effekterne nulstilles med det høje indehold af L-theanin. På grund af aminosyren L-theanin påvirker koffeinen ikke vores nervesystem. Det var japanske munke der i sin tid opdagede, at ved at skygge planterne kunne de fremtvinge L-theanin i planten, som betød, at teen kunne hjælpe dem med at meditere i flere dage fordi matchaen holdt dem vågne. Skyggeprocessen giver også et ekstra højt tilskud af A-, E- og C-vitaminer.

Producent: Marukyu-Koyamen
Temaster: Motoharu Koyama

Sæson: april-maj
Kultivar: Yabukita
Origin: Uji Japan
Plukkestandard
Elevation: 345 meters

Forberedelse: i et glas, ler eller en porcelæns-teskål eller en Chawan.
Vandtemperatur: 80° C

Tilberedelse af tynd te: “usucha”
Anvend ca. 1 gram sigtet matcha wako pulver til 1 dl 80C varmt vand.
Pisk Matcha med “M” bevægelser indtil der dannes et jævnt lag skum på toppen.

Drik omgående så teens partikler ikke bundfalder sig.

Vil du lære at lave Matcha te? Så se denne video:

Yderligere information

Vægt 40 g
Vægt

20g, 40g

1 visning af Matcha Wako

  1. Vurderet 5 ud af 5

    Karen Kromand Brun

    Wako er en skøn Matcha, smager grønt krydret (som nyudsprunget bøgeskov )
    Men alligevel blød,rund ?

Tilføj en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i…