Matcha Mine no Shiro

DKK 275

Midlertidig udsolgt – forventes på lager midt jan 2018

38 g

Ikke på lager

Varenummer: 2-395-17-0038 Kategorier: , Tags: , , , , , , , , ,
Print

Matcha Mine no Shiro 峰の白

Ceremoniel pulverte fra Uji Japan

Matcha Mine no Shiro er en særlig højkvalitets grøn pulverte, som har fået betegnelsen ceremoniel grad. Ceremoniel grad betyder, at kvaliteten er så høj, at det gerne må anvendes som tynd te “usucha” ved den japanske teceremoni (cha no yu).

Teens smag er blød og cremet uden bitterhed. Mino no Shiro er utrolig let at piske til skum, derfor anbefaler vi denne matcha te til nybegyndere, som ønsker at opleve matchas særlige opkvikkende og helbredsmæssige egenskaber.

Denne te er produceret af Ryo-o-en, der er en af de to førende matcha-producenter i Kyoto, Uji i Japan. Den anden førende matcha-producent er Marukyu-Koyamen, der producerer vores Matcha Wako.

Der findes mange matcha teer på markedet i dag, men det er bladets bearbejdningsproces og høsttidspunktet, der afgør, om teen er af en ceremoniel kvalitet eller en kommerciel variant.

Bearbejdning af Matcha Mine no Shiro

Matcha Mine no Shiro stammer fra tebuskens første, spæde topskud. Bambusmåtter dækker buskerne, så klorofylet i bladet ikke bliver omdannet til polyfenoler, men bibeholder så mange aminosyrer som muligt. Det giver teen sine kendte umamismag og sin neongrønne farve.

Topskuddene bliver forsigtigt plukket i starten af maj, dampet, tørret og derefter opbevaret på køl til de modnes flere måneder senere. Teen kommer først frem, når den skal males til pulver. Når man nyder en skål matcha, drikker man hele blade, der indeholder de koncentrerede næringsstoffer.

Teens kemi

Matcha Mine no Shiro er rig på særligt catachiner og har et meget højt indhold af aminosyren L-theanin. Det var japanske munke, der udviklede processen til at skygge teen. Under flere dages meditation, havde de behov for en te, som var opkvikkende, men ikke gav uro i kroppen. Det lykkedes dem at koncentrere ekstra meget L-theanin i bladede samt et ekstra højt tilskud af A-, E- og C-vitaminer ved at skygge planterne nogle uger før høsten.

Japansk teceremoni

Den japanske teceremoni var oprindelig en kinesisk ceremoni, som bygger på zenbuddhismens fire grundprincipper: harmoni, respekt, renhed og indre stilhed. Ceremonien udføres ved, at man lægger teen i en speciel skål (chawan) med en bambus-ske (chasaku), tilfører vandet og pisker med et traditionelt bambus-piskeris (chasen) til det begynder at skumme. Læs mere om den japanske te-ceremoni her

Teproducent: Ryo-o-en

Sæson: april-maj
Kultivar: Yabukita
Origin: Uji, Japan
Plukkestandard: topskud, 3 åbnet blade
Elevation: 345 meters

Vil du lære at lave Matcha te? Så se denne video:

Yderligere information

Vægt 38 g

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “Matcha Mine no Shiro”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i…