Gyokuro Shiun Superiør

DKK 255

40 g

Årgang 2018

Eksklusiv grøn te fra Uji Japan

Giver en aroma, der minder om nori tang, og en dyb cremet smag, som minder om flødestuvet spinat.

På lager

Varenummer (SKU): 2-378-18-0040 Varekategorier: , Tags: , , , , , , , , ,

Gyokuro Shiun Superiør

Årgang 2018

Japansk grøn te

Gyokuro Shiun Superiør er en af de fineste teer og produceret af Marukyu-Koyamaen, som er blandt en af de førende producenter af fine japanske teer.

Gennem flere generationer har Marukyu-Koyamaen omhyggeligt udvalgt og produceret de fineste teer fra Uji. Hvert år bliver der afholdt konkurrencer i at vurdere te fra forskellige producenter. I mange år har Marukyu-Koyamen vundet mange første præmier og andre top præmier for vores japanske teer.

Kabusecha

Ca. 20 dage før høsten er Gyokuro te-buskene skygget af et sort net eller bambusblade. Ved at begrænse mængden af lys, udsættes de nye skud for stress, mens de vokser. Processen forhindrer aminosyrerne i at omdanne catechiner, hvilket resulterer i lavere astringens og en rig umamismag. Denne form for skygning kaldes for Kabusecha og anvendes til flere japanske teer, bl.a. produktion af ægte matcha.

Denne grønne te har imponerende skovgrønne, nålelignende blade, som udløser en klar, lys gulgrøn farve, når der kommer vand på. Her venter en speciel smagsoplevelse, som passionerede tedrikkere begejstret vil tale om.

Gyokuro Shiun superiør er høstet i maj og for at modne lagret indtil november. Teen har en aroma, der minder om nori tang og en dyb cremet smag, som minder om flødestuvet spinat.

Teen kan brygges på ca. fire gange med gradvis forlænget trækketid. Det er en te, der inspirerer og kan drikkes hele dagen for at opkvikke eller hvis man skal slappe af. Bladene egner sig til at blive brygget med kold vand og er læskende på en varm sommerdag. Prøv at komme 2 gram blade i en lille kande og læg en isterning ovenpå. Drik teen, når isterningen er smeltet. En yderst delikat smagsoplevelse i de varme sommermåneder.

Producent: Marukyu-Koyamen
Temaster: Motoharu Koyama

Sæson: april-maj
Kultivar: Yabukita
Origin: Uji Japan
Plukkestandard: 3 let åbnet blade
Elevation: 345 meter

Brygning

Tokoname, glas, porcelæn eller lerpotte.
Vandtemperatur: 40° C- 70° C

Trækketid

  1. træk 10 sekunder 40° C
  2. træk 30 sekunder 55° C
  3. træk 3 minutter 70° C
print

Yderligere information

Vægt 40 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Gyokuro Shiun Superiør”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...