Anji Bai Cha Yu Qian

Bedømt som 5.00 ud af 5 baseret på 3 kundeanmeldelser
(3 kundeanmeldelser)

DKK 142

25 g

En eksklusiv Yu Qian grøn te.

Oplev noter af citrus, blomster, pinjekerner og smørristede grøntsager. En virkelig bemærkelsesværdig te med en sublim og delikat afslutning

På lager

Varenummer: 1-311-18-0025 Kategorier: , Tags: , , , , , , , ,
Print

Anji Bai Cha Yu Qian

Grøn te

Anji Bai Cha eller Anji hvid te, som den hedder på kinesisk, består af delikate, næsten helt jadehvide tynde blade. På trods af navnet hvid te, er det en grøn te på grund af sin fremstillingsproces.

Anji Bai Cha er en vidunderlig forfriskende te, som man burde give sig god tid til, når man smager. Teens klare lyse jadebryg og liflige duft vækker sanserne. I ganen smager man sødme med noter af citrus, blomster, pinjekerner og smørristede grøntsager. En virkelig bemærkelsesværdig te med en sublim og delikat afslutning.

Teens Kemi

De små topskud indeholder koncentrerede mængder af aminosyrer og er rig på polyfenoler. Te der høstes før den 5. april, indeholder flest aminosyrer, hvilket giver en dvælende eftersmag. Te der høstes kort efter, har flere noter af citrus.

Yu Qian henviser til høstperioden fra den 5. april til den 20. april, der finder sted lige efter Qing Ming. Høsten før den 5. april hedder Qing Ming eller Ming Qian.

De tynde, nålelignede teknopper og teblade har et meget højt indhold af aminosyren L-theanin, som er med til at give teen en mild, let sødlig smag og dens unikke opkvikkende effekt. Det er en meget populær te, som man ikke kan få nok af, når man først har smagt den. Den har en beroligende effekt på kroppen samtidigt med, at den virker mentalt opkvikkende.

Historie

Det er en af Kinas ældste og mest sagnomspundne teer. Dels på grund af dens begrænsede produktion og dels på grund af en tebog skrevet af kejser Song Hui Zhong i Song dynastiet (960-1279). Kejser Song Hui Zhong var både en stor kunstner og en passioneret tedrikker, som viede et helt kapitel i sin tebog til Bai teen (cha=te på kinesisk), dog uden at nævne tebuskens navn. Endnu tidligere havde den legendariske tefilosof Lu Yu (som levede i 733-804 under Tang-dynastiet) beskrevet An Ji området, som en skat af te, dog uden at nævne Bai teen ved navn.

Det skulle tage 900 år før forskere og temestre kædede tebusken og Bai Cha sammen. Anji Bai Cha blev genopdaget i 1982, da bønder var ved at rydde arealer for bambus.

Siden genopdagelsen af busken er efterspørgslen på Anji Bai Cha steget på grund af de mange helbredsmæssige fordele og det usædvanlige høje indhold af koncentreret aminosyre, der giver teen sin unikke umamismag samt den meget beroligende effekt, den har på kroppen. Simply Tea har altid søgt de teer med det højeste indhold af særlige aminosyrer, og i 2017 blev Simply Tea’s stifter udnævnt til ambassadør for Anji Bai Cha for hendes indsats for at promovere denne unikke te.

Temester: Chang Mei

Sæson: Mellem 5. og 20. april
Kultivar: Bai Ye nr. 1
Origin: Anji County, Zhejiang provinsen, Kina
Plukkestandard: 1 knop eller 1 bud og 1 blad
Elevation: 1600 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur:80C
Trækketid: 2-3 minutter
Udtræk: Minimum 3 gange

Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 80C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng trækketiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk 3-5 gange

Se hvordan man brygger Gong Fu Anji Bai Cha Klik her

Prisen pr. 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 3,71 kr.
4 gange: 2,78 kr.

Yderligere information

Vægt 25 g
Årgang

,

3 visninger af Anji Bai Cha Yu Qian

  1. Vurderet 5 ud af 5

    Hanne Trosborg Rasmussen

    Absolut min yndlingste. En både æstetisk oplevelse at brygge teen og en sand nydelse at drikke den- langsomt og dvælende. Dit sind og din krop vil takke dig.

  2. Vurderet 5 ud af 5

    Cecilie lemke (verificeret ejer)

    Deeeejlig the.
    Smager lidt af en blanding af frisk aspars og spinatens med spinatens runde og bløde, smørende fornemmelse i munden pyntet med et strejf af melon.
    De brugte blade er dejlige i salater eller som pynt på toppen af en suppe, kogte ris og lignende.

    I TCM ( traditionel Kinesisk medicin ) er dens energi kølende og derfor god til nogle varme-ubalancer.

  3. Vurderet 5 ud af 5

    Karen Kromand Brun

    1 udtræk
    Smag: Citrus, kardemomme
    Duft : Grønt, kardemomme
    Farve : Lys grøn
    Dette holder til og med 5 udtræk

    6 udtræk
    Smag : Mere mild
    Duft = 1
    Farve = 1

    7 udtræk
    Smag : Mere let
    Duft : Mere mild
    Farve :Mere lys

    8 udtræk
    Smag = 7
    Duft = 7
    Farve = 7
    Dette er sidste udtræk.
    Fyldig smag og duft en rigtig dejlig te oplevelse.
    God årgang.
    Der er brugt Gaiwan til denne bedømmelse

    Karen Kromand Brun, Hinnerup 30/10 – 2013

Tilføj en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *