Anji Bai Cha Ming Qian

DKK 235

Ming Qian First Flush 2019

25 g

En sjælden Ming Qian grøn te

Anji Bai Cha er en helt vidunderlig nydelsesfuld te. Giv dig god tid til at nyde den rige umami smag med noter af citrus, blomster og smør.

På lager

Varenummer (SKU): 1-312-19-0025 Varekategorier: , Tags: , , , , , , , , ,

Anji Bai Cha Ming Qian

Årgang 2019

Grøn te

Anji Bai Cha Ming Qian, betyder Anji hvid te høstet før regnsæson starter. Anji er navnet på området i Zhejiang provinsen. Hvid te er navnet på kultivaren og ikke teens kategori som man kunne tro. Kultivar navnet opstår ved de uforarbejdede, næsten helt jadehvide tynde blade som ses på tebuskene lige inden høsten. Venter man for længe bliver bladene grønne i farven. På trods af navnet Bai Cha som betyder hvid te er denne te bearbejdet som en grøn te og er ikke en hvid te.  Bladene har været igennem en ristningsfase for at standse de enzymer som forårsager oxidering og derfor hører Anji Bai Cha Ming Qian til kategorien grøn te. Når enzymerne standses kan teen beholde sine mange EGCG catechiner og den grønne farve som kendertegner grøn te.

Høst tidspunkt

Ming Qian betyder før regnen og refererer til høstetidspunktet som sker i ugen op til den 4 april. Efter den 5. april begynder regnen og høsten hedder i stedet for Yu Qian. Derfor vil du opleve to typer Anji Bai Cha. Ønsker man teen for sit høje indhold af L-theanin vælger man Ming Qian og fortrækker du teen for sin frisk grønne smag vælger du Yu qian. Begge teer er fabelagtige og skal opleves. Ming Qian er den tidligste forårs-te og derfor mest eftertragtede ibland feinschmeckere.

En kejserlig te                  

Anji Bai Cha Ming Qian, er en af Kinas ældste og mest sagnomspundne teer. Dels på grund af dens begrænsede produktion. Dels på grund af en tebog skrevet af kejser Song Hui Zhong i Song dynastiet (960-1279). Som både stor kunstner og passioneret tedrikker, viede han et helt kapitel til Bai teen dog uden at nævne tebuskens navn. Endnu tidligere havde den legendariske  tefilosof Lu Yu (733-804), som levede under Tang dynastiet, beskrevet Anji området, som en skat af te – stadig uden at nævne Bai teen ved navn. Det skulle tage 900 år før forskere og teeksperter kædede de to teer sammen.

Produktion

I 1980 fandt man endelig frem til de to eksisterende Bai Cha tebuske. Desværre er det kun den ene som har overlevet. Den ene moderbusk har været ansvarlig for tusindvis af planter som har gjort Anji Bai Cha til en af de mest efterspurgte teer i Kina og eftertragtet over hele verden. Siden 80’erne har man opdyrket området og beplantet hele bjerge med Bai Cha kultivaren. Det som er særligt ved denne te er at man kun har benyttet biodynamisk praksis for at kunne producere en ren og bemærkelsesværdig te uden anvendelse af kemi. Resultat er en helt vidunderlig te.

Det var i 2009 at Simply Teas stifter Alexis Kaae var den først udlænding til at besøge den oprindelige Anji Bai Cha moderbusk.

Læs mere om Anji Bai Cha her

Temester: Chang Mei

Sæson: før den 4. april
Kultivar: Bai Ye nr. 1
Origin: Anji County, Zhejiang-provinsen, Kina
Plukkestandard: 1 knop eller 1 knop og 1 blad
Elevation: 1600 meter

Brygningsmetoder

Europæisk metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latte-glas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 80o C
Trækketid: 2-3 minutter
Udtræk: Minimum 3 gange

Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas- ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 80o C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng trækketiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk 3-5 gange

Se hvordan man brygger Gong Fu Anji Bai Cha
Klik her

Prisen pr. kop ved genanvendelse af bladene
3 gange: 6,10 kr.
4 gange: 4,58 kr.

 

print

Yderligere information

Vægt 25 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Anji Bai Cha Ming Qian”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...