Puer Tea Ancient Caravans and Urban Chic

DKK 399

Bogen er skrevet på engelsk og er udgivet i 2013

 

Ikke på lager

Varenummer (SKU): T-SRS-GD-TG-1 Kategori: Tag:

Puer Tea Ancient Caravans and Urban Chic

Af Jinghong Zhang

Puer Tea Ancient Caravans and Urban Chic blev udgivet i 2013

Jeg havde fornøjelsen af at møde Jinghong på mine rejser til Yunnan tilbage i 2011 og igen i 2013, på det tidspunkt, hun skrev denne bog. Mødet med hende gav mig et stort indblik i udviklingen af Puerh te gennem de sidste to årtier.

Selvom te er blevet dyrket i Yunnan i århundreder, har Puerh te kun været værdsat i den vestlige verden siden 1990’erne.

Set gennem en antropologs øjne, giver denne bog en forståelse af en unik historie og kultur, der har gjort Puerh til den mest eftertragtede te i verden af feinschmeckere, entusiaster og te-historikere.

Denne bog giver dig en dybere forståelse af vigtigheden af relationer mellem landmænd og købere, og hvordan spekulanter har påvirket fremtiden for Puerh te. Gennem denne bog kommer man til at sætte pris på, hvor vigtig biodiversitet er for bonden, og hvordan regnskovens beskyttelse spiller en stor rolle i dagens produktion af autentisk Puerh te.

Om forfatteren

Jinghong voksede op i Yunnan. Som barn vidste hun meget lidt om te og bryder sig egentlig ikke om Puerh på grund af dens bitterhed. Hendes familie drak hovedsageligt grøn te og efter to år blev teen normalt kasseret, uden at man vidste noget om dens evne til at lagre eller dens sundhedsmæssige fordele.

Det var først, da hun begyndte at arbejde tæt sammen med mange af de lokale etniske minoritetsgrupper i Yunnan, at hun begyndte at lære om te. Hun blev hurtig klar over, hvor vigtigt Puerh te er for den lokale befolkning, ikke kun for deres helbred og trivsel, men også som en indtægtskilde.

Da den såkaldte Puerh ” boble” sprang i 2007 mistede Puerh teen 85% af dens værdi. Det havde alvorlige konsekvenser for den lokale befolknings velfærd. Det gave anledning til bogen. Jinghong arbejder som antropolog og er lektor på Yunnans universitet i Kina.

Du kan lære mere Jinghongs bog her, Bogen er skrevet på engelsk og er udgivet i 2013.

http://www.washington.edu/uwpress/books/Zhang_PUER_TEA_videos.html

https://www.youtube.com/watch?v=FmukEgBrprQ

 

print

Yderligere information

Vægt 450 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Puer Tea Ancient Caravans and Urban Chic”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *