Den Danske Tehistorie

DKK 288

Forfatteren Annette Hoff, historiker og seniorforsker ved Den Gamle By i Aarhus, har lagt navn til bøgen om nydelsesdrikke – Den Danske Tehistorie.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): T-SRS-GD-TG-2 Kategori: Tag:

Den Danske Tehistorie

Af Annette Hoff

Bogen om den danske tehistorie præsenterer oplysninger, der går tilbage til 1660’erne, dengang teen første gang blev introduceret i Europa.

Forfatteren Annette Hoff, historiker og seniorforsker ved Den Gamle By i Aarhus, har lagt navn til i alt tre bøger om nydelsesdrikke – te, kaffe og chokolade. Bogen om te er velskrevet og veldokumenteret. De mange flotte billeder og tekster belyser forskellige aspekter af teen og dens kulturhistorie i Danmark gennem de sidste ca. 350 år.

Dengang var teen meget dyr og blev oprindeligt indført til kongen, præster og adelsmænd, eller det blev foreskrevet som medicin af læger.

At drikke te var tidsfordriv velhavende forretningsmænd og det rige samfunds kvinder samt den veluddannede befolkning kunne nyde.

Kaffe var meget billigere, mindre tidskrævende og lettere at have på kakkelovnen hele dagen lang, derfor blev kaffe den fortrukne drik blandt befolkningen, som hovedsagligt var landmænd. De havde hverken tid eller penge at bruge på te.

Som søfarende nation var det ofte sømændene, der bragte te og te-redskaber tilbage fra deres lange rejser i østen. Ifølge Annette Hoff var det helt normalt at eje en tekande, og de fleste husstande var i besiddelse af en kinesisk tekande.

Ordet teske stammer fra den tid, hvor te var meget populært. Du kalder sjældent en ske for en kaffeske.

Efter at have læst bogen får du et klart billede af, hvorfor kaffe er den mest dominerende drik i Danmark. I dag drikker kun ca. 7% af danskerne te, så der er masser af plads til forbedring.

Læs mere om te her

print

Yderligere information

Vægt 450 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Den Danske Tehistorie”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *