White Moonlight Sheng Puerh te

DKK 175

50 g
Sheng Puerh maocha
En let puerh te med en sødme og en blød frugtagtig aroma og en frugtagtig eftersmag som varer længe.

Ryd

White Moonlight Sheng Puerh te

Yue Guang Bai Gushu White Moonlight sheng Puerh te

White Moonlight Sheng Puerh te kommer fra Xiao Jing Gu og er produceret af Jing Gu Da Bai Cha – træerne. Det er den samme material som anvendes til vores 200 gram Yue Guang Bai White Moonlight Sheng Puerh Tekager. Forskel er årgangen og denne te er løseblade. Ligesom vore tekager er bladene plukket fra Gammel Gushu* tetræer i stedet for kommercial tebusker. Teen kan brygges på rigtig mange gange og samtidig bevare sin elegante smag og frugtagtig aroma. Teen er rund og blød med en sødme, som mange nybegyndere inden for Sheng Puerh elsker.

Terroir

Teblade anvendt til at lave White Moonlight Sheng Puerh te (Yue Guang Bai) kommer fra bjergene i Xiao Jing Gu, hvor elevationen er ca. 1500 meter. Bladene er plukket fra 100-300 år gamle Jing Gu Da Bai Cha træer. Det 800 år gamle “modertræ” står i dag stadig, omringet af 500 år yngre tetræer. Tehaverne er omgivet af mangotræer, som har indflydelse på både teens aroma og smag.

Plukkestandarden for denne te er en knop med et blad, som er dunebelagt af beskyttende hår.

Tørringsproces

De frisk plukkede blade får love til at hvile “wither” længere end normalt, indtil de er tørret. Processen ligner mere hvid te end puerh. Teen tørrer natten igennem under måneskin, derfor navet White Moonlight, på kinesisk Yue Guang Bai. Processen giver en smule oxididering som bidrager til teens sødme. Det er i modsætning til den traditionelle soltørringsmetode og kræver omhyggelig opmærksomhed fra teproducenten men det umagen værd, da det skaber en unik og smagfuld aroma, der ligner Oolong. Teens farve ligner olivenolie, ren og klar.

Normalt er denne te presset til kager, men vi har bedt om at få tilsendt løse blade som kaldes for maocha. Det er fordi vi oplever at flere og flere køber 20 gram for at prøve den. Det betyder at vi skal brude rigtig mange af de presede kager, på denne mode er maocha mere tilgængeligt for nybegyndere, som ønsker at udforske Sheng Puerh tes vidunderlig verden.

Smagsnoter

I modsætning til mange unge Sheng Puerh teer er vores White Moonlight Sheng Puerh te mildere og har ikke en udtørrende astringens.

Det meget store indhold af aminosyrer bl.a. L-theanin giver teen dens sødme og tedrikkeren en umami oplevelse. Smagen er blød og frugtagtig med en blommeagtig eftersmag. Det er en Puerh, der er meget velegnet til førstegangs tedrikkere af Sheng Puerh.

Opbevaring

Puerh opbevares bedst i papir eller stof, ikke i plastik. Teen holdes adskilt fra andre lugte og dufte. Der er ubegrænset holdbarhed ved rigtig oplagring og disse teer er velegnet til lagring i mange år.

*Gushu: Gu betyder meget gammel og Shu betyder tetræer

Læs mere om Puerh her

Temaster: Li Dong

Sæson: marts
Kultivar: 100-300 år gamle Jing Gu Da Bai Cha – Gushu tetræer
Origin: Xiao Jing Gu, Yunnan provinsen i Kina.
Plukkestandard: En dunebelagt knop med et blade
Elevation: 1500 meter

Brygningsmetoder

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 6 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 7 gange

Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes

    1. udtræk 2,33kr.
    2. udtræk 1,75 kr.
print

Yderligere information

Vægt 50 g
Årgang

,

Land

Kina

Region

Yunnan

Smagsnoter

Blomsteragtig, Frugtagtig, Sødme, Umami

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “White Moonlight Sheng Puerh te”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...